פחד בגלל המצב הבטחוני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/09/2001 | 00:01 | מאת: סיוון

שלום! שמי סיוון, אני בת 22. אני נשואה לבן אדם מקסים, שלדעתי צריך לחפש הרבה בשביל למצוא אוצר שכמותו. קנינו דירה באריאל לפני שנתיים. אני אוהבת את בעלי מאוד וגם הוא אותי אבל יש בעיה אחת. הוא חוזר מאוחר מהעבודה ולאור האירועים הקשים במדינה אני דואגת מאוד כשהוא עושה את הדרך הביתה בערב. מרוב דאגה אני מתקשרת אליו בלי סיבה בדרך ותופסת את עצמי שלא יכולה להתרכז בלימודים (אני סטודנטית למתמטיקה ומחשבים) ולא בשום דבר אחר... כשהוא בא סוף סוף, אני מרגישה הקלה גדולה, ובערב הבא המתח מתחיל שוב. אני יודעת שיש לי מזל גדול שיש לי בעל כזה, הכרתי הרבה גברים בחיי ולמדתי להבדיל בין טוב ורע. אני מאוד מפחדת שיקרה משהו לבעלי, אני לא רואה טעם לחיי בלעדיו, ברצינות! יש בינינו הבנה וסבלנות מקסימלית. פשוט נולדנו אחד בשביל השני. בשלוש השנים לא רבנו ברצינות אפילו פעם אחת! אני רוצה שיהיו לנו ילדים בקרוב, כשאסיים את הלימודים, הוא יהיה אבא מצויין ונהיה משפחה מאושרת, אבל בכל ערב כשאני רואה חדשות ומחכה לבעלי אני חוששת שהחלום הזה פשוט לא יתגשם. יש לנו הרבה תוכניות לעתיד. אני לא רוצה להשתגע מהמתח הזה, מהפחד לעוד פיגועים, כי אף אחד לא רוצה אימא/אישה/בת/אחות משוגעת. אז איך נזהרים? איך לעשות שלא אשתגע באמת מרוב דאגה? אני רק רוצה לציין שאני נראת ממש לא רע, והמון אנשים באוניברסיטה וגם סתם ברחוב מנסים להתחיל איתי כל הזמן, ככה שהפחד שלי הוא לבעלי בלבד ולא מהמצב שאשאר לבד - זה לא יקרה!

14/09/2001 | 02:38 | מאת: adi

סיוון, זו חרדה של כולנו ברמה כזו או אחרת. אני משתתפת בפורום הלם קרב. את יכולה להציץ ולשתף אותנו גם שם. עדי

14/09/2001 | 20:01 | מאת: סיוון

לא היבנתי, מה זה הפורום הזה?

14/09/2001 | 06:36 | מאת: joy

i think that your husbend sould make a cange in his work like maby work in the mornning or enen find another job. try to talk with him about that. good luck.

14/09/2001 | 10:41 | מאת: ד"ר אורן קפלן

סיוון שלום הפחד שלך מציאותי וזה מה שמסבך את העניין. אם היינו חיים בניו זילנד היה אפשר לדבר איתך על פחד מוגזם וכיצד ניתן לוותר עליו. לצערנו כל המדינה מהווה כיום מוקד לטרור ותופעת הפחד בגלל המצב הבטחוני משותפת להרבה מאוד אנשים. אין ספק שככל שמקום המגורים קרוב יותר למוקדי העימות, כך הפחד גובר. השאלה איך בכל זאת מתגברים ומצליחים לבנות שריון כלשהו שיאפשר להתמודד בטווח הקצר עם האירועים. מסתבר שהדבר אפשרי. אין מדובר על סילוק מוחלט של הפחד אלא נסיון ללמוד שיטות הרגעה. אם נדמיין את הפחד בסולם של 1 עד 10, שינוי של מספר ספרות בעוצמת הפחד אפשרית, גם אם חיסול מוחלט של הפחד אינו אפשרי. שיטות פסיכולוגיות מסויימות יכולת לעזור במקרים כאלה, למשל היפנוזה ו EMDR. בברכה ד"ר אורן קפלן

14/09/2001 | 23:53 | מאת: מישהי

ד"ר קפלן שלום האם תוכל להסביר מהו טיפול emdr?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית