לטלי פרידמן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/09/2001 | 23:39 | מאת: אורית ארנון

רציתי להודות לך הכתבה המעניינת בנושא תרפיה בחול. הנושא הזה מאד מרתק אותי ואני מבינה את החשיבות שבדו שיח שאינו מילולי. אני בעצמי מתבטאת בקלות הרבה יותר בכתיבה מאשר פנים מול פנים. יחד עם זאת יש לי אליך שתי שאלות ואשמח לשמוע את דעתך: 1. מה מייחד את הטיפול בחול לעומת טיפולים לא וורבליים אחרים? 2. האם אין סכנה של פירוש מוטעה של המטפל את פעולות הילד בחול? תודה מראש

11/09/2001 | 09:41 | מאת: ליהי

אורית לאן נעלמת?.. את כבר בקושי פה. מקווה שאת בסדר. :-)

11/09/2001 | 09:41 | מאת: ליהי

אורית לאן נעלמת?.. את כבר בקושי פה. מקווה שאת בסדר. :-)

11/09/2001 | 19:29 | מאת: אורית ארנון

בקושי פה? אני המון פה וכותבת פה כמעט כל יום

11/09/2001 | 23:52 | מאת: טלי וינברגר

אורית שלום רב, תודה על המחמאה. ובאשר לשאלותייך: 1. הייחוד של הטיפול בארגז חול הוא השימוש בחול עצמו. החול הינו בעל יכולות תרפויטיות ייחודיות, ויש בחומר הזה משהו ריגרסיבי, למחוזות ילדות נשכחים בדרך כלל. פרט לכך החול, כחומר טבעי יש בו תכונות ארכיטיפיות של "אמא טבע" ו"אמא אדמה", ומביחנה ארכיטיפית, יש לזה משמעויות נפשיות-פנימיות רחבות היקף. 2. לגבי הסכנה בפירוש מוטעה של המטפל: ובכן כמו בכל גישות הטיפול הלא ורבליות (טיפול בהבעה ויצירה) המטפל ממעיט לפרש את יצירותיו של המטופל. יש צורך בפירוש של המטופל עצמו את עבודתו, ורק לאור זה ניתן להמשיך ולהבהיר יחד עם המטופל, את התמונה המתקבלת. המטפל אינו "יודע כל" ולכן אין לו יכולת לפרש לבדו על סמך "סמלים כלליים" עבודות של מטופלים. יש צורך לשמוע את המטופל, ורק עימו להסביר יחד את הדברים שנוצרים בטיפול. מקווה שעניתי..ואם לא, את מוזמנת להמשיך ולשאול. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית