מריטת שיער

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/09/2001 | 23:19 | מאת: למי שיוכל לעזור

למה...? ואיפה ניתן לטפל וגם למלא קרחות? במיידי!!!

09/09/2001 | 23:36 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום זו תופעה מוכרת ועלולה להיות עקשנית. חשוב להבין את מקורותיה האישיים וההסטוריה. ניתן לטפל במספר דרכים, הן בטיפול פסיכולוגי והן תרופתי. את הטיפול הפסיכולוגי הייתי מחלק לשניים, בכיוון אחד טיפול ממוקד בבעיה בצורה קוגניטיבית ואולי גם בשילוב היפונזה. הכיווון השני יותר כללי וממושך לגבי צורת חיים, רגשות, מצב נפשי וכד' מאחר ומריטת השיער קשורה בד"כ לגורמים כאלה. טיפול תרופתי, אם ניתן, בדרך כלל הולך בכיוון של נוגדי חרדה/דיכאון שעשויים להיות יעילים בשילוב עם הטיפול הפסיכולוגי. אתר מעניין בעברית בתחום http://www.geocities.com/naamaled/index.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

10/09/2001 | 00:06 | מאת: לד"ר קפלן

תודה. אבל לא תודה ! יותר מדי שנים עם ניסיונות . בדקו! טענו שיש עבר מיני אפל (לא כך הדברים בביתי.) וחקרתי . טופלתי במשך שנים בפבוקסיל. בדיעבד מסתבר שהמינון היה גבוה וזה לא עזר , זה רק יזיק. אני מחפשת פיתרון אמיתי.

10/09/2001 | 00:03 | מאת: דוגי

אף אחד לא יודע באמת למה כמו שאף אחד לא יודע באמת למה נגרמות הרבה מחלות יש שמועות שסרוקסט עזר למספר אנשים (אני לא מכיר אישית) למלא קרחות רק ע"י סבלנות ובעות כמה חודשים השיער יגדל ,בנתיים לשמור על תספורת קצוצה כדי שלא למרוט עוד שיער.

10/09/2001 | 00:38 | מאת: לדוגי

נחמד. תרופות !!! לא תודה! אני לא מאמינה ואולי זאת הבעיה . רוצה פיתרון עם קבלות.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית