שינוי. האם אפשר?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/09/2001 | 22:56 | מאת: דנה

שלום אומנם בני אדם יכולים להשתנות אבל השאלתי היא האם יש באמת אפשרות לשינויי מקצה לקצה ? להפוך מאדם חסר ביטחון עצמי לאדם עם הרבה ביטחון עצמי ? לשנות חברה ? וכד' תודה דנה

01/09/2001 | 23:00 | מאת: אורית ארנון

אני היום בטיפול פסיכולוגי במטרה לעשות שינוי שכזה בחיי. זו שאלה שאני גם שואלת את עצמי- עד איזה גבולות שינוי באמת אפשרי?

02/09/2001 | 14:27 | מאת: דנה

שלום אורית אני חושבת ששתינו רוצות לשנות פחות או יותר את אותן תכונות- ביטחון עצמי , יכולת להתמודד עם לחצים בצורה יותר טובה.תקני אותי אם אני טועה. לדעתי את השינויי ששתינו רוצות אפשר להשיג. הרי יש בנו תכונות שאינינו רוצות לשנות ( לפחות כך אצלי) . ויש בעיות ספציפיות שאנו רוצות לשנות שלפי דעתי עם עבודה נוכל להצליח. דנה

02/09/2001 | 01:49 | מאת: טלי וינברגר

דנה שלום רב, "היהפוך נמר חברבורותיו?" בכל אחד מאיתנו טמון פוטנציאל גדול לשינוי, לגדילה, לצמיחה. כל אחד עושה עם היכולת הזו דבר אחר. אחדים הופכים את צבע שערם, אחרים עושים ניתוח לשינוי מין ואחרים נוספים, הולכים לפסיכותרפיסט כדי למצוא מי הם ולשנות את עצמם. לגבי השאלה האם שינוי אפשרי, הרי שהתשובה המתבקשת והנכונה (רק תלוי במינוח) היא "כן".אז אפשר להשתנות, אך מה זה אומר "להשתנות". האם הצבע החדש של השיער משנה את המהות של האדם? לא. האם ניתוח לשינוי מין משנה את המהות של האדם? קצת, כי החיצוניות המשתנה מוסיפה לשינוי הפנימי ולתהליכים הנפשיים.האם פסיכותרפיסט יכול לעזור למטופל להשתנות? כן, אבל יש צורך להגדיר מהו "שינוי". שינוי כפי שאת מתארת "מקצה לקצה" נראה בעיני בלתי אפשרי. אפשר להתקדם ולשנות חלקים באופיינו, ללמוד את ההתנהגות שלנו ולייעל אותה, אבל לא להשתנות לגמרי. הרי זה נשמע מכני, לא אנושי משהו. בכל מקרה תשובתי אינה חד משמעית, כמו הקושי בלענות על השאלה שבתחילת הודעתי. חברבורות הנמר אכ משתנות לעיתים, אך האם זה אומר "מהפך" של ממש אצל הנמר? לעולם לא נדע... בברכה, טלי פרידמן

02/09/2001 | 02:43 | מאת: ויוי

היי דנה אני שואלת עצמי בטיפול האם אני רוצה בכלל שינוי !!! ואיך לעזעזל אעשה זאת !!! יש לי פחד מהשינוי הלא נודע .!! גם הקונפליקט של אני רוצה להישאר עם הידוע "אני המגעיל " או להישתנות לאני "הבסדר "והחדש, מבלבל ! אז החלטתי שאני לא רוצה את שניהם וכך אני בעצם "איננה ". אני מיתחבאת מהעולם ורק בפורום אני מעיזה לצאת לפעמים . גילוי...................... וכך בעצם כתיבת שורות אלה ,במיקרה . הבנתי , למה אני "איננה "כל כך הרבה שנים , (ברור שיש עוד סיבות ). בידידות ויוי.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית