תסמונת אספרגר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/08/2001 | 21:06 | מאת: אני

יש לי ילד בגיל שלוש וחצי עם הפרעה מסויימת בתקשורת ובהתנהגות (לא אובחן באופן רשמי) המתבטא בחוסר יצירת קשר חברתי עם ילדים, חוסר קשב, תבניתיות בדיבור ובהתנהגות. השפה שלו מתפתחת באופן מוזר, והוא אינו משחק באופן הדומה לבני גילו (משחקי דמיון, דרמה וכו') אלא תמיד עם עצמו לבד. שמעתי פעם על תסמונת אספרגר, ורציתי לדעת אם התיאור שהזכרתי דומה. בכל אופן, כיצד מוגדרת תסמונת זו.

26/08/2001 | 21:28 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום אני מציע לא לנסות לעשות אבחון עצמי לילדך. זה לא מועיל ורק מעורר חרדות. אני מציע שתפני לפסיכיאטר ילדים או פסיכולוג ילדים מומחים ותתייעצי עימם. אם היית מעורבת עם גורם מקצועי כלשהו עד היום התייעצי עימו. בתחום יש הרבה מונחים להרבה סוגים של הפרעות התפתחותיות ונפשיות. אלו מצויים בד"כ סביב משפחה רחבה שנקראת PDD שהוא אוסף של הרבה סוגים שונים עד שכמעט קשה לשים את כולם תחת אותו שם. יש הרבה חומר קריאה בנושא באינטרנט, הרוב כמובן באנגלית. באתר הרצ"ב למשל יש התייחסות קצרה לכמה סוגים של אבחנות כאלה, אם כי כבר גיליתי טעות בכותרת כאשר נדמה ש PDD זה סוג של אוטיזם, מה שלא נכון מבחינה הגדרתית. בקיצור, תקראי ותרחיבי את ידיעותיך אבל פני לייעוץ רציני ומקצועי לצורך אבחון של ממש. http://www.horim.co.il/vpages/N0027a.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית