בעיה חמורה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/08/2001 | 18:43 | מאת: לילי

שלום רב, אני די מתביישת לרשום את זה אבל מרגישה שאני צריכה. זה סיפור די ארוך שהתחיל (מבחינתי) ביום שישי, בקיצור ולעניין, חבר שלי סיפר לי שמזה שנה וחצי לאחר שצפה מספר פעמים בסרטי פורנו בהשתתפות קוקסינלים, הוא הרגיש מבולבל ולא ידע מה לעשות מצד אחד הוא נמשך לבנות ותמיד היה ונשאר ומצד שני, כפי שהוא הגדיר "הצד האפל" הוא נמשך גם לקוקסינלים. לפרוטוקול, אני והוא 9 חודשים וזה התחיל לפני שהוא פגש אותי, הוא אמר שהוא נלחם עם עצמו שנה וחצי ושמר הכל בפנים ולא ידע מה לעשות. יום שני האחרון הוא החליט אחר התלבטויות רבות וקשות, לפתור את הבעיה. הוא נכנס לאינטרנט ומצא טלפון של קוקסינל (לא זונה) אדם רגיל עם עבודה וחבר, שהסכים לניסוי שלו, לפי טענתו (ואני מאמינה לו) , הם קיימו מין אורלי בלבד, הוא אומר שבהדרגה הוא התחיל להגעל, בסוף כשהוא יצא מהבית שלו, הוא ירק וכמעט הקיא את הנשמה התקלח 3 פעמים וחשב רק עליי כמה שהוא אוהב אותי ורוצה אותי לידו והצטער מעומק נשמתו, הוא בכה והיה עצבני כל היום לפני שהוא סיפר לי, הוא לא יכל לשקר לי ואמר שהוא אוהב אותי... ושוב לפרוטוקול, מדובר בבן אדם מדהים שאני מאוהבת בו והוא באמת נדיר ברגישות שלו וביחס, בחור שלא מוצאים היום, אנחנו רוצים לעבור לגור יחד וגם יש מחשבה על חתונה, הוא בן 25 ואני בת21 . הבעיה שלי היא שאני בשוק חיי, אני אוהבת אותו והבנתי מה עובר עליו אבל עכשיו, יומיים אחרי שהוא סיפר לי, אני רואה תמונוות בראש וכואב לי, דיברתי איתו כל סופהשבוע על זה אבל עדיין כ"כ קשה לי להבין, לעקל. מה אני עושה? אני לא רוצה לעזוב אותו, ורוצה להתמודד, האם זה שווה את זה? האם אני עד כדי כך תמימה? מה אני עושה.............? (בנוגע לבדיקת איידס - מחר הוא מבצע אותה, למרות שלא קיימו יחסים). בתודה מראש, לילי

19/08/2001 | 23:40 | מאת: ד"ר אבי פלד

אם מדובר במקרה חד פעמי לא צריכה להיות בעיה

19/08/2001 | 23:53 | מאת: טלי וינברגר

לילי שלום רב, קראתי את מכתבך פעמיים, ונראה לי שככל שקוראים את הדברים שוב ושוב ניתן יותר לחוש באהבתך כלפי חברך. אני מבינה את החרדה שלך לגבי מעשהו של חברך, אבל אני חייבת לספר לך שגברים "סטרייטים" רבים מתנסים בחויה מינית עם גבר לפחות פעם אחת בחייהם, וכך גם נשים מתנסות בחויות מיניות עם נשים אחרות, על אף שהן אינם לסביות או אף דו-מיניות. ככל הנראה מדובר בבחינת גבולות, בדיקה ואישרור של זהות מינית כזו או אחרת, ובכל מקרה זה לא משהו שאפשר להסיק ממנו על המשך החיים. נראה שחברך היה זקוק לבחון את החלק הזה באישיותו. הקושי שלך מובן, אך אם אכן את אוהבת אותו, ואתם שוקלים את המשך חייכם יחד, עליכם לדבר על הדברים, ללבן אותם, ןלעבור את המשבר הזה. אפשר להשתמש אף באיש מקצוע (מטפל זוגי) במידה והחרדה וחוסר האמון גורמים לנתק. בהצלחה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית