פוביה חברתית - התייעצות עם אנשי מקצוע

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/08/2001 | 21:48 | מאת: מירי

לאנשי המקצוע שלום רב, אני מבקשת להתייעץ עמכם בשליחות של אב לילד בן 13, המוגדר כסובל מפוביה חברתית קשה (בנוסף לדיסלקסיה מאובחנת). הילד מטופל בסרוקסט, וטופל במחצית השנה האחרונה בטיפול פסיכולוגי, אשר הופסק ע"י הפסיכולוגית (היא הרימה ידיים). הפסיכיאטר שעמו מתבצע המעקב התרופתי המליץ לאב על אשפוז פסיכיאטרי - האב מתנגד בתוקף, ומרגיש אכזבה רבה מדרך האבחון והטיפול שקבל. הילד מסרב להגיע למסגרת לימודית כלשהי, האב נמצא בהליכים לקבלת אישור ממשרד החינוך ללימודי בית. בקשתי לקבל יעוץ בשני מוקדים קריטיים כרגע: האחד - המלצה לגורם טיפולי-פסיכולוגי/פסיכיאטרי בעל ידע ומומחיות בתחום בעיה הנפשית של הילד. השני - המלצה לגורמי טיפול/מסגרת חינוכית יחידנית בתחום טיפול בבע"ח, שזה התחום המרכזי שמהווה נקודת כח ואחיזה עבור הילד. בתודה מראש, מירי.

16/08/2001 | 10:05 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, יש לי פעילות יעוצית שקשורה במערכת החינוכית, וידוע לי על פתרונות מאד יוצאי דופן ומגוונים. פנו אלי במייל האישי (הקלקה כל שמי המוכחל תביא אתכם לתיבה עם המייל והאתר שלי), עם מידע על מיקומכם, ותקציר האבחונים והנסיונות עד כה, ואנסה להמשיך משם. כל טוב ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית