דיכאון ו'חיתוך עצמי'

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/08/2001 | 10:45 | מאת: סברינה

שלום ביתי מאושפזת במחלקה להפרעות אכילה. היא בדיכאון ומידי פעם חותכת את ידיה. מה משמעות התופעה הזו? היכן ניתן לקרוא עליה? היא מטופלת בסרוקסאט ועכשיו גם בקלונקס. מה עושה הקלונקס? תודה

05/08/2001 | 11:21 | מאת: ....!

קלונקס ממכר והוא נגד חרדות אם אפשר לא להשתמש בו זה עדיף רצוי לטפל בתרופות נגד דכאון שלא ממכרים אפקסור" מצוין

05/08/2001 | 15:32 | מאת: dugi

קלונקס מגביר דיכאון - זהירות זהירות זהירות

05/08/2001 | 17:21 | מאת: טלי וינברגר

סברינה שלום רב, תופעת החיתוך העצמי, או במילים אחרות, פגיעה עצמית, היא חלק מההרס העצמי, ככל הנראה של בתך. פעמים רבות הפגיעה העצמית היא סימפטום המתלווה להפרעה מרכזית יותר כמו דיכאון, הפרעת אכילה ועוד.פרט להרס העצמי לעיתים הפגיעה העצמית נעשית כדי לחזור ולחוש את הכאב והווית הכאב, לפחות ברמה הנפשית, שמשתלבת עם הרמה הפיזית. אינני מכירה אתרים העוסקים בנושא, אבל אני מאמינה שיש כאלה (באנגלית בוודאי). לגבי השאלות אודות התרופות, הפסיכיאטר היעוץ של הפורום, המוסמך בעיניני תרופות ישוב מחופשתו ב-12 באוגוסט, אז תוכלי לחזור ולשאול את שאלתך. בברכה, טלי פרידמן

05/08/2001 | 22:15 | מאת: אביב

היי סברינה, להלן כתובת של אתר עם לינקים לגבי פציעה עצמית, בעברית, שמכילים הסברים לתופעה וגם מידע לבני המשפחה איך לעזור - http://www.macom.org/self_injur.asp אביב.

05/08/2001 | 19:54 | מאת: Jacki

חיתוך עצמי, או יותר נכון "פגיעה עצמית" נובעת מכ"כ הרבה כאב וצער, היא מלאה בתחושות גועליות בקשר לעצמה. המטפלים במחלקה לא יודעים על זה? נבלותתתתתתתתתתתתתתתתתתתת, ברגע שהיא ממשיכה עם זה, היא מתמכרת לזה, ויותר קשה לצאת מזה!!!! אם הם לא יעשו משהו עם זה אני הייתי תובעת אותם על רשלנות בטיפול! (הייתי מתבטאת בצורה חמורה יותר כלפיהם, אבל זה לא יפה בפורום הזה...)

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית