ילד במצוקה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

31/07/2001 | 22:55 | מאת: אחת שאכפת לה

אבקש את עזרתכם אני חייה עם גבר שלו ילד בן 8 וילדה בולמית בגיל ההתבגרות. הילדה מטופלת במסגרות המתאימות והיא חייה איתנו. אני כותבת לכם כי הילד שחי עם אימו התחיל לגלות סימפטומים מדאיגים של מצבי רוח משתנים וקיצוניים, רגשנות יתר, התבודדות, הקצנת אירועים עד כדי עיוות המציאות. ילד זה שהוא חמוד, חכם, נעים הליכות ועוד ספורלטיבים מרגיש בודד על פי דבריו. אימו של הילד לא מוכנה לקחת אותו לפסיכולוג וכאשר הרשויות פנו וניסו לעזור היא סילקה אותם. אני חשבתי על טרפיה באומנות להוצאות האגרסיות ולסובלימציות רגשיות, אך אני לא מבינה בזה מספיק ואני גם לא יודעת כיצד מגיעים לטרפיסטים באזור שלנו. אשמח על תשובותיכם בברכה אחת שאכפת לה

01/08/2001 | 00:02 | מאת: טלי וינברגר

לאחת שאכפת לה, קודם כל, כל הכבוד על היוזמה ועל העירנות. לגבי טיפול באומנויות, זה יכול להיות רעיון נחמד ומועיל לילד. כיום ברוב בתי הספר פועלים במסגרת ביה"ס מטפלים באומנויות/דרמה/תנועה, ולדעתי זה המקום הכדאי ביותר לבדוק אפשרות של טיפול. גם בחלק מהמרפאות לבריאות הנפש פועלים מטפלים בהסעה ויצירה (זה השם הכולל). אפשר לבדוק גם דרך השירות הפסיכולוגי במקום מגוריכם. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית