לחץ מבחנים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/07/2001 | 22:32 | מאת: דנה

בעלי כעת בתקופת מבחנים במסגרת לימודיו האקדמיים ,בזמן הזה הוא מאוד לחוץ אינו נרדם בלילה ,גםבמבחנים הוא לחוץ ועייף כתוצאה מכך שלא ישן היטב בלילה קודם .הוא שקל ליטול כדורי שינה אך הרופא המישפחתי לא המליץ וגם שנינו לא התלהבנו מכך מה עלינו לעשות ?

22/07/2001 | 22:41 | מאת: רחלי

היי דנה, אני מכירה היטב את חרדת הבחינות (גם לי היו וגם לבעליי - אצלו המצב היה הרבה יותר קשה). מזדהה עם דאגתך. אינני יודעת היכן בעלך לומד, אך ידוע לי שבאוניברסיטת בר-אילן, למשל, יש מדור/אגף מיוחד בו נותנים עזרה - באמצעות שיחה או שיטה אחרת (אינני יודעת) לסטודנטים שלהם חרדת בחינות. לדעתי כדאי לבעלך לברר אם גם במקום לימודיו יש יחידה כזו שעוזרת להתגבר על הבעיה. בהצלחה בבחינות. רחלי

24/07/2001 | 22:33 | מאת: דנה

היי רחלי , אני מודה לך על העידוד ,אני ימליץ לבעלי על הצעתך ,אני מאוד מקווה שיחול שיפור כי את בטח יודעת שיש עוד דברים מסביב . . . שוב תודה ובהצלחה גם לכם, דנה

22/07/2001 | 23:16 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דנה שלום הרעיון של רחלי מצוין. אכן ברוב האוניברסיטאות יש יחידה לטיפול פסיכולוגי בסטודנטים ובין היתר ניתן טיפול בנושא של חרדת בחינות. בעיקרון, לחץ לפני בחינה הוא טבעי, אולם אם הוא מתגבר עד רמה שפוגמת בתפקוד כדאי לטפל בכך. לגבי שימוש בכדורים כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר הפורום לאחר שיחזור מחופשה. בכל מקרה יש שיטות פסיכולוגיות לטיפול בלחץ ובחרדת בחינות, בהן ניתן ללמד כלי להפחתת לחץ וחרדה. ניתן גם להיעזר בהיפנוזה וללמוד היפנוזה עצמית לשימוש לפני הבחינות. הדבר יכול להיות יעיל מאוד ולפתור את הצורך בתרופות. רצוי להקדים ולפנות לטיפול זמן מה קודם למועד הבחינות ולא לחכות לרגע האחרון. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית