צריכ ה עיצה בנוגע להפרעות אכילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/07/2001 | 22:16 | מאת: הילה

שלום לקוראים. כבר כמה שנים שאני סובלת מהפרעת אכילה ואני לא יודעת מה אני אמורה לעשות. כי כבר הייתי אצל שתח מטפלות שהטיפול איתן לא היה מוצלח. הוצע לי להתאשפז, להשתמש בתרופות. ולא רק שיש ליע תחושה ששום דבר לא עוזר ואני א בטוחה שאני רוצה עזרה מרוב עיצות אני כבר לא יודעת מה לעשות. מה ממולץ? תודה הילה

11/07/2001 | 22:33 | מאת: אביב

היי הילה, יהיה יותר קל לייעץ לך אם תספרי מאיזה סוג של הפרעת אכילה את סובלת - אנורקסיה, בולמיה או שתיהן או לסירוגין, וכן בת כמה את, מה את עושה, איזה טיפולים קודמים קיבלת ולמה לדעתך הם נכשלו. תפרטי קצת יותר ואולי יוכלו לכוון אותך קצת יותר לדרך הנכונה. אביב.

11/07/2001 | 22:41 | מאת: הילה

אביב. אני בולימית כבר קרוב לשלוש שנים. התחלתי שני טיפולים פסיכולוגים אצל מטפלות שונות. יכול להיות שהטיפולים נכשלו כי אני לא רוצה מספיק או לא יכולה. אני בת 22, עובדת ולומדת. הילה

12/07/2001 | 06:33 | מאת: דר' עמי אבני

הילה שלום "מצא לך רב וקנה לך חבר " - אין ברירה : מצאי לך מטפל / ת לכי עמו/ה בהצלחה עמי

14/07/2001 | 00:28 | מאת: טלי וינברגר

הילה יקרה, "אין חכם כבעל ניסיון". ראי כמה תמיכה קיבלת מגולשים אחרים, כמה אנשים הצלחת לעורר, להוציאם מעצמם, להגיב אלייך. הפרעת איכלה הופכת להיות נפוצה יותר ויותר בקרב הציבור, אך היא אינה הופכת לקלה ופשוטה יותר בהתמודדות האישית של כל אחד עם עצמו. לכן, הטיפול בהפרעת האכילה הכרחי בעיני. בולימיה, עוד יותר מאנורקסיה, יש לה נטייה להתקבע ולהפוך לכרונית אצל מטופלים. זו מחלה פחות "נראית", הרבה יותר "סודית" מאשר אנורקסיה. לכן לוקח הרבה זמן עד שהאדם מחליט שנמאס לו, ואז הוא מתחיל לחפש עזרה. אז את מחפשת עזרה, וראי כמה עיצות ותמיכה יש לך כאן, כבר בהתחלה. קחי את דברי הגולשים , דברי היועצין ודבריי, ואל תניחי אותם בצד. חישבי על הדברים, ועשי איתם את המשתמע מהם לדעתך. גם אם תחליטי שאינך רוצה כעת טיפול, אזי לפחות תדעי שזו מעין בריחה לחוסר מודעות, למעגל של הדחקה, ולא סתם "הפרעת אכילה". המודעות שתעלה אצלך בעקבות חשיבה אודות הדברים, תציק לך עד שיום מן הימים לא תוכלי עוד להתכחש אליה. את מוזמנת להמשיך ולכתוב פה, ואם את מעוניינת בעזרה במציאת מטפל/ת את מוזמנת לכתוב לי לאימייל [email protected] בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית