מה עושים?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/06/2001 | 22:21 | מאת: מיכל

מה עושים? איך מתקדמים? איך יוצאים מהמצב המחורבן הזה? אני נמצאת בתקופה הכי מחורבנת בחיי, מעין פרשת דרכים שבה אני לא יודית לאן לפנות פה הנקודה להתוות את עתידי אך אני לא יודעת איך אני רוצה שהוא יראה ( רק לא כמו ההווה!!!). באישיותי אני חסרת ביטחון ועם הערכה עצמית נמוכה, כל זה רק התחזק בשנה פלוס האחרונה וכעת אני ממש לא מאמינה ביכולתי וממש מפחדת בעיקר ממגע עם אנשים. יכולת התקשורת וההתקשרות שלי עם הסביבה נמוכה עד מאוד אני לא מסוגלת לקשור קשרים עם חברים ידידים והצלחתי לאבד כמעט את כל הקשרים אם מרבית חברי . הבדידות אוכלת אותי מכרסמת וצורכת את הכל הארגיה. אך למרות כל זה אני לא מוצאת את הכח לשנות ובכלל לא יודעת מה לעשות עם עצמי. אני יודעת שאני זקוקה לעזרה אך לא יודעת איך להשיג אותה אין לי מישהו קרוב להתיעץ איתו. היש סיכוי לצאת מהמצב הזה או לעד נידונתי לחיי פרישות ובדידות? ערב טוב מיכל

22/06/2001 | 22:48 | מאת: הייתי שם

הייתי במצב שלך ועדיין לא יצאתי ממנו לגמרי ואני לא לבד. מה שמשפר לי את ההרגשה זה טיפול פסיכולוגי שאני נמצאת בו אז כדאי לך לנסות אין שם ניסים אבל תוכלי ללמוד הרבה על עצמך וראשית למה את מרגישה כמו שאת מרגישה,ומתוך זה תוכלי לזהות מה משפיעה עליך מה עושה לך טוב ואיך להתמודד עם מה שלא טוב לך. ועוד הרבה .זה לא קל לי בכל אופן אבל זה שווה כי החיים הם מתנה והזדמנות לחוות דברים וכשמרגישים כמו שאת מתארת קשת האפשרויות שלך להרגיש את החיים קטנה.הטיפול יעזור להגדיל אותה. קחי אחריות על החיים שלך ותנסי לשפר אותם זו הבחירה שלך ,בחירה בחיים.

22/06/2001 | 23:05 | מאת: adi

מיכל לילה טוב, את לא מציינת בת כמה את, מה העיסוק שלך (עובדת, לומדת) בערך ממתי הבעיה התחילה או שהתחלת לשים לב? עדי

23/06/2001 | 01:00 | מאת: טלי וינברגר

מיכל שלום רב, עצם היכולת שלך להגדיר בצורה בהירה וברורה כל כך את הדברים שמציקים לך, היא יכולת שלא תסולא בפז. עכשיו נותר להתחיל לפעול להתמודדות עם התכנים שאת מגדירה, וכמו כשבר כתבת את חושבת שאת זקוקה לייעוץ. ולדעתי האישית, ייעוץ וטיפול פסיכותרפויטי יכול להועיל לך בהגדרת מטרות ויעדים, הבנת התהליכים שעברת עד כה, והכרת כלים ודרכי התמודדות עם המצב בו את מצויה כיום. אם את מעוניינת בעזרה במציאת מטפל, את מוזמנת לכתוב לאימייל שלי, וננסה למצוא מטפל עבורך. כתובת האימייל מצויה בכרטיסי האישי, אם תקליקי על שמי המוכחל. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית