בטחון עצמי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/06/2001 | 22:18 | מאת: ג'ני

אני קבלתי עכשיו תפקיד של מנהלת אבל אני פשוט חסרת ביטחון עצמי ובעלת דימוי עצמי נמוך. אני מאוד רוצה להצליח בתפקידי החדש אך פוחדת ששתי התכונות השליליות שציינתי קודם יפריעו לי להגשים את עצמי. אולי תוכל לתת לי טיפים איך פשוט להעלות רמת הביטחון העצמי ואת הדימוי העצמי שיש לי . ברצוני לציין שאני אשה בגיל 37 לא חסר לי כלום.בעלת ראש טוב ונבונה מאוד. נאה. לצערי כאשר מדובר למשל בלפתוח את הפה בישיבות או אפילו מול מישהו בדרגה גבוהה יותר( בעבודה כמובן) אני פתאום מאבדת את כושר הדיבור, לא מצליחה לעמוד על שלי. ואני פשוט מרגישה עם זה נורא. אני קוראת המון ספרים בענין אבל לא מצליחה להתגבר על הבעיה. מה עושים? תודה

20/06/2001 | 23:53 | מאת: ניר

לגני שלום.לפי התיאור שלך מדובר בבעיה נפוצה מאד אשר ניקראת חרדה חברתית.(s.p)הטיפול המקובל בימינו הוא ביקור אצל פסיכולוג קוגניטיבי .ניתן לשלב בתחילת הטיפול תרופה אנטי דיכאונית מקבוצת mao.

21/06/2001 | 00:50 | מאת: אביב

לילה טוב, ג'ני - חשוב לציין שניר הוא לא דמות מקצועית כאן בפורום, הדמויות המקצועיות מופיעות בצבעים כחול ואדום, לי אין מושג מאיפה הידע שלו לקוח ואיך הוא הגיע לאבחנה שהוא נתן לך ולתרופות שהוא פסק לך, ובאופן אישי אני אשמח ניר אם תפרט איך הגעת לדברים, מאיפה הידע, אבל בינתיים, עד שיסביר, קחי את דבריו בערבון מוגבל.. אני לא הייתי ממהרת כל כך לקחת תרופות אנטי דכאוניות בלי לשמוע עצת מומחה.. אביב.

21/06/2001 | 07:25 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, עניין הכניסה לתפקיד אצל כאלו שמתחילים קריירה ניהולית זוכה לתשומת לב נכבדה, גם "בשטח", דהיינו מנהלי משאבי אנוש, וגם בספרות המקצועית ואצל בוני השתלמויות וסדנאות. ולמה הזכרתי את זה בפתיחה? כדי להודיע לך כי רבים מאד נמצאים במצבך. וכעת לתכל'ס: יש ירחוני ניהול (גם בעברית), יש סרטוני הדרכה, יש סדנאות, יש ספרי הדרכה (ספריית האוניברסיטה הפתוחה, המכון לפריון עבודה, ערוץ 8 - סרטי ניהול, והוצאות ספרים רבות, כדוגמת "פקר", למשל), ויש חניכה אישית. אני עצמי חנכתי מנהלים רבים בתחילת דרכם במגזר החינוכי (מנהלות בתי ספר), הבנקאי (מנהלי סניפי בנק), ובתעשיה. הצבא עושה את זה למפקדיו בתפקידים חדשים, כבר שנים רבות מאד. לפעמים החניכה היא חלק ממה שהארגון מציע למנהל, ולפעמים זה היה ללא ידיעת הארגון - אצל אנשים שהיו במצב דומה לשלך. עניין הדימוי העצמי הוא נושא נוסף שראוי לפיתוח, ויעוץ/ליווי מקצועי שנוגע בתחום הזה הוא עניין שבשגרה אצל מנהלים רבים שאני בקשר איתם. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית