לד"ר אבני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/06/2001 | 21:49 | מאת: חן

ד"ר אבני שלום, ברצוני לדעת לגבי תרופות ממשפחת ה-SSRI ובעיקר LUSTRAL - כמה זמן כבר התרופה קיימת , מהן ת.ל. שלה האם יתכן איזשהו נק לטטוח הארוך והאם לאחר הפסקתה כל התופעות שהיא גורמת נעלמות. בתודה חן

21/06/2001 | 05:01 | מאת: דר' עמי אבני

חן שלום ככלל תרופות אילו - לא ידוע על תופעות לואי לטווח ארוך כללית רוב המכריע של האנשים שחשים שנעזרים בה ואם עוברים את התקופה הקשה הראשונה - מוכנים לשאת את תופעות הלואי די בשמחה. עקר הקושי הוא לעתים קרובות בשבועות הראשונים כאשר עלולות להיות החרפה של אי שקט עצבנות, מתח הפרעות שינה וכיוצא בזה. מעבר לכך עלולות להיות הפרעות במיניות, בתאבון ובמשקל (יותר או פחות) שינה ועייפות (יותר או פחות ) הזעות כאבי ראש, חלימה סוערת דבור או תנועה מתוך שינה צרבות תופעת לואי נדירה שמשום מה ראיתי יותר מדי באנשים להם נתתי לוסטרל היא תופעה דמויית תסמונת סרוטונין - מתח חרדה כאבי ראש עליה בלחץ דם. תסמונת מלאה כזו (אם אכן מה שהיה היה זה שכן הפסקתי את התרופה כשזה החל) עלולה להגיע עד מצבי בלבול אבדן הכרה ומוות ונשחבת נדירה עד כדי וכוח על קיומה. הרשימה הזו אינה ממצה שכן כל יום מדווחים על עוד תופעת לואי נדירה בכל מקרה לדעתי פנה לפסיכיאטר המטפל בך לדיון על היתרונות והחסרונות היחסיים ומה מטריד אותך מהם בברכה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית