חח

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/06/2001 | 22:16 | מאת: דורית

ערב טוב, שמי דורית ואני בהריון. אני מרגישה כמעט כל יום פתאום לחץ בחזה ,מחנק, קוצר נשימה ,דופק מהיר.אני נושמת עמוק וזה לא עובר לי אני משחררת את החזייה, אם אני בבית אני נעמדת ליד חלון ומורידה את כל הבגדים מעלי וזה עובר לי רק לאחר שעה בערך. לפעמים זה קורה לי במהלך העבודה ואני ממש בהיסטריה מזה. האמת שלא נראה לי שזה קשור בהיריון. אודה לכם אם תוכלו לתת לי פתרון לעניין בתודה דורית

17/06/2001 | 22:19 | מאת: Jacki

כדי שאנשים ישימו לב להודעתך ויוכלו לענות לך, כי את נשמעת במצב די לא נעים. את יכולה להפנות ת'שאלה לחברי הפורום או למומחים... ממני. נ.ב גם אני לא חושבת שזה בגלל ההיריון ואני לא מומחית-בכלל!

17/06/2001 | 22:32 | מאת: שיר

זה בהחלט יכול להיות התקף חרדה.

17/06/2001 | 22:42 | מאת: יהודה

גם אני חושב כך אלו בערך סימני החרדה הארורה

17/06/2001 | 22:56 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דורית שלום במצבים שאת מתארת חשוב קודם כל לשלול בעיה רפואית. גשי לרופא הנשים שאצלו את עושה מעקב הריון והתייעצי עימו על התופעות. את יכולה להוסיף שאלה לפורום על רפואת נשים כאן באתר או באתר המומחים של איכילוב. במקביל כדאי לבחון את האפשרות שמדובר בסוג של התקף חרדה, כפי שכתבו קודמי בהודעות. זו אכן לא תופעת הריון במובן הפיזיולוגי אבל בהחלט יכולה להיות קשורה להריון בהיבט הפסיכולוגי. כדאי לבדוק את העניין ולטפל בו. הריון יכול להיות תקופה מאושרת אבל מהווה תמיד גם מצב לחץ. אינני יודע מהו הרקע שלך והאם יש נסיבות מלחיצות סביב ההריון או סביב נושאים אחרים. בכל מקרה, כדאי לטפל בנושא בכלים פסיכולוגיים. לא מדובר בהכרח בטיפול ארוך. חשוב לערוך ראיון ולבדוק במה מדובר. ניתן תמיד להיעזר בשיטות של הרפיה והיפנוזה ולהיעזר בהם מאוחר יותר אפילו בשעת הלידה כדי להקל על התהליך. כך שזה לא הולך לאיבוד ואני מציע שתפני לייעוץ. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית