אלימות כלפי נשים ואלימות כלפי ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/11/2020 | 16:16 | מאת: shiri7682663

שלום, אשמח לברר: מדוע לרוב בתקשורת מדברים ומעלים מודעות לאלימות נגד נשים (בלי קשר למקרים אמיתיים או רצח שקרה), ולעומת זאת על אלימות של הורים כלפי ילדים הרבה פחות מדברים ומעלים מודעות? אני חלילה לא מזלזלת באלימות נגד נשים.. ואני יודעת שזה קל להגיד אז למה הן לא עוזבות.... ובפועל זה לא כזה פשוט... אבל בתור ילדה מוכה אני יודעת שאצל ילדים זה יותר קשה לקום ולעזוב... ותהיתי למה היום בזמננו אין העלאת מודעת גדולה לאלימות כלפיי ילדים. למה אין בכל מקום פרסומות עם אופציה לדווח... או שאני טועה והכמות כן מספיקה? כאילו אפשהו זה גרם לי לחשוב שאולי ישנה יותר לגיטמציה לאלימות כלפיי ילדים ואלימות כלפיי נשים (אם זה בעל או בן זוג אלים) זה יותר חמור... תודה מראש

29/11/2020 | 21:21 | מאת: חטוליתוש

היי תראי אין ספק שצריך להגביר גם את המודעות לגבי אלימות כלפי ילדים מסכימה איתך אך זה בהחלט לא נותן לגיטימציה לאף אחד כן להתעלל בילדים וכו' תודה שהעלת עייפה

שלום שירי, אני חושב שדווקא אלימות כלפי ילדים זוכה להרבה פחות לגיטמציה. יש חוקים ויש אכיפה ויש חובת דיווח. אבל בכל מקרה, אלימות היא דבר רע ופסול, שיהיה ברור. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית