היי אודי וכל מי שיכולה לעזור

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/07/2020 | 00:03 | מאת: חטוליתוש

נתקלתי במצב שאיני יודעת אייך להתמודד איתו ולא מבינה אייך בכלל לגשת ומה לומר אם פתאום נודע לי שמישהי מרגישה שהיא מאפשרת למישהי בתוכה לצאת בזמן שהיא בוחרת בכך ...מה זה אומר ? האם יש בה אישיות נוספת? ממש לא מבינה את הדבר הזה כלומר..יש לה שליטה על הענין או שזה בכלל משהו אחר.. אני ממש מוטרדת מחוסר הבנה ,. רוצה לעזור לה להבין אותה.. האם בכלל קיימת מודעות ל"עוד מישהו בתוכי" ואני יכולה ..אפילו קשה לי לנסח את השאלה שממש עומדת לי על קצה הלשון . אתם כבר בטח מבינים את נמצב יותר טוב ממני ומה אני מנסה לשאול.. תעזרו לי להבין שאולי אוכל לעזור גם לה.. חטולית

הי חטולית, דיסוציאציה היא רצף, ולא כל חוויה שיש בנו חלקים שונים היא בהכרח הפרעת זהות דיסוציאטיבית. לעתים אלו 'מצבי אגו' שניתן להיות עמם בתקשורת. דוגמא טובה לכך היא הסרט 'הקול בראש'. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית