מהי השלכה ומהי העברה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/05/2020 | 13:46 | מאת: HY

היי אני די מתקשה להבין את ההבדל בין מהי השלכה ומהי העברה ואיך זה בא לידי ביטוי בטיפול. אשמח לקבל דוגמאות. בהבנה שלי- השלכה זה שאני משליכה רגשות שלי על האחר ומייחסת אותם עליו והעברה זה שאני מעבירה את הרגשות שלי לאחר וגורמת לו להרגיש אותם. (כאן זה יוצר אצלי בלבול קטן, מאחר וזה מאד מזכיר לי הזדהות השלכתית, שאני בלי מודע מעבירה רגשות שלא ידעתי שקיימים אצלי לאחר והוא מרגיש אותם כאילו הם שלו.) האם זה נכון?? אשמח להבהרה! תודה הדר

שלום הדר, לא מדוייק. השלכה זה אכן כמו שכתבת, אבל מה שכתבת על העברה יותר מתאים להזדהות השלכתית. העברה זו חוויה כלפי אדם בהווה של חוויות הקשורות במקור לאדם אחר. זה מעין שימוש ב'גלופה רגשית' שנוצרה בילדותנו במצבים אקטואליים. זה הבסיס לכל טיפול דינמי. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית