על שתיקה ואשמה.............

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/03/2020 | 15:19 | מאת: שירה2017

הי לכולם, אני עובדת מהבית, קשה לי להתרכז אבל אני משתדלת, צריכה להמשיך לפרנס וכבר הפחד מהמצב הכלכלי הקשה שעומד להגיע, מצמצומים ופיטורים. השתיקה שלי מכרסמת מבפנים. השתיקה שלי כמו הודאה שהכל באשמתי והיא משמרת את האשמה, את תחושת אי הצדק וחוסר היכולת לתקן את המעוות. כך היה בשבוע האחרון עם הודעה תוקפנית שנשלחה אלי מבת משפחה, הודעה ששמה אותי בכלוב האשמים מבויישת, נעלבת וחסרת אונים, ללא יכולת להתגונן גם מפני שבצד השני אין מי שיוכל לקיים דיון בנושא. אני לא בסדר. ואז התחילה הבהלה בפנים. כמו עדר שועט שדוחף אותי אל המוות תעשי את זה את לא יכולה לעמוד מול הנחרצות של האחר מול ההאשמות שאת לוקחת את תמיד אשמה לא שווה לא תהיי שווה גזר דין מוות. הכאב הגדול שלי נמצא במקום כל כך קטן, מעורער ורעוע, מקום בלי רצפה או קירות, מקום חשוף. אודי יקר, תודה שאתה כאן ומאפשר יותר שיח בימים אלה, זה כל כך חשוב וכלל לא מובן מאליו. שמור על עצמך. שירה

הי שירה, אכן, הרבה אי וודאות לפנינו, גם כלכלית. אפרופו שתיקה - אני חושב על הניק 'שירה'. איזו בחירה יפה. אודי

22/03/2020 | 20:45 | מאת: חטוליתוש

אהובה שאת המצב הכלכלי אכן קשה בכל סקטור במשק ואי הוודאות באמת קשה מאוד מבינה אותך כל כך השתיקה שלך זועקת לשמים אהובה..ולאן לוקחת אותך ? מה פתאום שאת לא שווה ? לא תהי שווה גזר דין מוות ? מה כל ההאשמות האלה ? מה פתאום שירה מתוקה..מי אומר לך דברים איומים כאלה ?? אין מצב בכלל שאת נותנת לעצמך להיות מושפעת מכל הרפש הזה....! את נהדרת ומקסימה שמתמודדת עם המון דברים קשים בחיי היומיום..! האי וודאות העכשיות מערערת גם אותי מתוקה ואת יודעת כמה חרדתית אני ברמות קשות מכל כלום שרק עובר לידי... מרגישה שגם את מרגישה כעת כך.....? אז בואי מתוקה שלי ..בואי קחי את ידי המושטת לך לצאת ביחד מתוך המקום המפחיד הזה ....החוצה..אל האוויר הקר והצח וננשום עמוק פנימה חיים ונשימה שחסרה לנו.. חטולית

23/03/2020 | 06:35 | מאת: אביב 22

קוראת אותך ופתאום קולטת שאני הרבה פחות מאשימה את עצמי אני יודעת שאני לא אשמה לפחות לא תמיד ומול אנשים אסרטיבים כוחניים אני עדין מתכווצת אבל מזכירה לעצמי שהכיווץ הזה עדר הפילים השועטים זאת תגובה מאז אין לה סיבה בחיי היום . אני אפילו לא יודעת איך זה קרה אבל זה מחלחל פנימה דרך החיבור הזה אליהם זה מחלחל פנימה כשאת מרשה לעצמך להגיד לעצמך בקול אני בסדר הכל בסדר ..... תרשי לעצמך ....להיות במקום רך מולך אתך אביב

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית