אמביוולנטיות חזקה ו-OCD

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/10/2019 | 21:54 | מאת: NOT_FOUND

שלום רב. אני בחור חילוני שמאוד נמשך ליהדות אך לא לדת. לאחרונה יצא לי לצאת למסע שורשים יהודי בחקר תרבויות ומנהגי יהדות שונים. התחברתי מאוד למקום ליברלי בו התפילה הציונית ישראלית המבוססת על התפילה המסורתית וגם חבריי הקהילה הם מרקע חילוני / מסורתי ולא דתיים "חזקים". "התאהבתי" בתפילות ובפיוטים והרגשתי מאושר מאוד עד אשר נחשפתי לדברים מסוימים אותם מבצעת התנועה הליברלית שבעיני מוגזמים וחריגים בנוף הישראלי ואני מתקשה להנות פתאום מהדברים שכל כך אהבתי בגלל אותם מוסכמות/עקרונות שהתנועה מיישמת. אני חיי יום יום כמה שנים באמביוולנטיות ונאמר לי כי אני סובל מ-OCD. אין כל סיבה אחרת לכך. מצד שני, חבל לי לוותר על עולמי היהודי שגיליתי ולעזוב הכל. אני נמצא בטיפול CBT כבר 7 מפגשים ולא מרגיש שזה משפר את מצבי.כל הזמן אני חושב על האמביוולנטיות בין "הרצוי" למצוי ויש שם פער גדול מאוד. אשמח מאוד לשמוע עצה טובה - הפסיכולוגית אומרת שעליי להתמקד במי שאני ושאני הוא לא "התנועה הליברלית" אלא יואב שחלק ממנו אוהב את נוסח התפילה של התנועה הליברלית ושאני מייצג רק את עצמי ולא שום ליברל אחר או קבוצה מסוימת. האם אתה מסכים עם דעתה? איך אפשר לסלק כבר את הטרדות היום-יומיות האלו בנושא?

שלום לך, נראה לי שאתה יכול לסמוך על המטפלת שלך. אם אתה מעוניין - אני ממליץ על קריאה של ספרו של פרויד על כפייתיות וטכסים דתיים. אמנם הוא כתב זאת מזמן, ואתה בטיפול CBT (פרויד היה פסיכואנליטיקאי), אבל יש דברים שיכולים להיות מעניינים מבחינתך, על מנת שתוכל אולי להעריך טוב יותר אם זה מדבר אליך. בכל מקרה, ממליץ שתתייעץ עם המטפלת בנושא זה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית