געגוע/תחושת הנטישה........

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/09/2019 | 10:52 | מאת: ינשוף

אומרים שגעגוע זה דבר טוב לי הוא כל כך כואב עד ניתוק הכל יושב על הנטישה של אז התובנה הזאת לא עוזרת המטפלת כבר חזרה והכאב כל כך גדול הכאב שרוצים להרגיש בטוחים כל הזמן... רוצים שתשמור ושתהיה ליידיינו כל הזמן הכאב...שלא מצליחים להפנים אותה או תחושת הבטחון אחרי 8 שנות טיפול..

15/09/2019 | 22:44 | מאת: חטוליתוש

מתוקה שלי געגוע ..זה טוב אם זה לדברים טובים..כך לפחות מרגיש לי.. מבינה אותך את רוצה להיות כל הזמן עטופה בה..הצורך שלך לביטחון שלא יעזבו מובן..אבל עכשיו אולי אפשר קצת להרפות כשהיא גבר נמצאת ולהנות מזה ..לשחרר את הפחד יקל מאוד עליך/כם.. אוהבת אותך קטנה ומתוקה חטולית

15/09/2019 | 22:58 | מאת: מכל

תחושה מוכרת כל כך... מבינה. הגעגוע הופך לטוב כשמפנימים את הדמות בתוכך כנראה. והוא טוב כי זה אומר שיש לך למה לצפות, אולי. אבל קשה. צודקת!

16/09/2019 | 06:17 | מאת: סוריקטה

הי ינשופית יקרה, לפחות כפי שהצלחתי לראות בעבר כן היו רגעי הפנמה, אפילו אם רק תוך כדי פגישה. וזו התחלה. והידיעה שיש רצון שתהיה שם כל הזמן היא גם כואבת נורא נוכח המציאות, אבל יש בה, לדעתי, גם משהו נפלא. אולי. אולי, כי את מצליחה להרגיש, שזו פחות דיסוציאטיביות, שאליה אנחנו רגילות. אומרים שעדיף להרגיש. ככה אומרים. חיכית לה כל כך, והנה היא כאן, והחסר עצום. ויש קשר לכמיהה שמגיעה בעוצמה דווקא עכשיו. עם שובה. אל תלכי, אל... שלך, סוריקטה

16/09/2019 | 12:39 | מאת: .במבי פצוע..

ינשוף הי.... רוצה לומר לך שאני קוראת את מילותייך ובד'כ עולים בי רגשות שונים.. מורכבים... לפעמים אני גם מוצאת את עצמי מבולבלת.. ללא קרקע... אולי הקולות הפנימיים שבי מרימים ראש ושוב אומרים לי:"זה רק נדמה לך,זה רק נדמה לך" ייתכן שאני לא מצליחה להגיב לך בגלל ההזדהות שלי איתך..???? תחושת חוסר אונים נוראי ומוחלט כזה..???? שוב נזכרת בחסר האינסופי שחוויתי בעבר ללא הרף..כמו ילד שחסר לו סידן בגוף ולכן הוא מתחיל לגרד את הקירות ולאכול את הסיד... ינשוף.... התגובה שלי מאומצת מאוד... ואולי כל מה שאני מבקשת לומר לך זה שאני מאוד מאוד מזדהה איתך ...ולי ,מה שעזר זה פשוט שאני נפגשת עם אמא צביה 4 פעמים בשבוע... ייתכן שזה גם מה שאת צריכה אולי... לגבי תשלום.. מבקשת לומר לך שלפחות אצלי,אמא צביה הפחיתה באופן מאוד מאוד מאוד משמעותי את הסכום... אפשר אולי לומר שאני משלמת היום על 4 מפגשים בשבוע סכום הזהה לאחרים שמשלמים על מפגש וחצי בשבוע. .(?) בכל מקרה,לדעתי אם תחפשי בגוגל אולי תמצאי ..עד כמה שזכור לי ישנם מקומות ללא רווח שמאפשרים טיפול מחזיק של מס' פעמים בשבוע.. ואולי בכלל המטפלת שלך תסכים להוסיף לך מפגשים נוספים במחיר שווה נפש..??? אני 'שומעת ' אותך זועקת שוב ושוב ושוב שאת זקוקה להחזקה צמודה ומאסיבית יותר ממה שאת מקבלת עכשיו... ואולי אני טועה....????? קחי בבקשה את דברי בערבון מוגבל. איתך, במבי

הי ינשוף, זה אכן כואב, אבל לאפשר לעצמנו להתגעגע משמע - פחות ניתוק. אודי

17/09/2019 | 07:08 | מאת: סוריקטה

במבי, את יודעת, זאת פעם ראשונה שאני רואה שרשמת שאת מקבלת הנחה. אני רק זוכרת שסירבת לזה בכל תוקף, והזכרת בהתמדה ובעוצמה את הסירוב הזה, וכל השנים האלה חשבתי שאת משלמת בחודש לטיפול סכום גבוה במיוחד ולא הבנתי. בעבר, כשהפגישות שלנו היו צפופות יותר, והייתה הנחה מסוימת וגם בזה לא יכולתי לעמוד וביקשתי סיוע ששילמתי עליו מחיר נפשי כבד, בעבר, גם אז השתמשתי בפורום מתוך ניסיון לשמור על הרצף. היום - אין לא את זה ולא את זה. אני מרגישה זאת דרך שירה מכולם. סוריקטה

18/09/2019 | 12:09 | מאת: ינשוף

במבי יקרה תודה מאוד מאוד על מה שכתבת זה שמבינים אותנו מקל מאוד ינשופים

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית