מה עושים?????? מכניס קצת לחרדות העניין הזה...........מבאס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/08/2019 | 11:57 | מאת: מכל

היי מה הייתם עושים אם הייתם מגלים שהבן שלכם יוצא עם מישהי שנפגעה?? שיש לה אולי פוסט טראומה?? הוא אדם רגיש, וככזה מוצאים בו אוזן קשבת, תכונה נפלאה בעיניי..אבל מאוד בעייתית. זה לא תחום העניין שלו בתור מקצוע...אם זה היה כך ניחה...וצעיר וזה כבד..נושא כבד. אם לצחוק אז לא פוחדת מקרבה צמודה כי זה לא יקרה...לטוב ולרע לפחות בינתיים.... בכלל לא בטוחה שבגיל הזה יש סיי להורים.. בכל מקרה, מדאיג לא??? שלא תחשבו שזה בגלל דעות קדומות או לא יודעת מה...זה כן להכניס ראש בריא למיטה חולה באיזשהו אופן...מקשה על החיים...תיק..מניסיון :( ומכיוון שבטיפול מדברים על פרידה שוקלת מה לומר שם. במיוחד שעכשיו נתפס לה הגב כהוגן.. יאללה..מבאס. מה הייתם עושים? מתערבים? לא מתערבים?עוזרים?בינתיים אני מקשיבה רק...לא מייעצת כלום..אבל קשה לי עם זה. מה אתה אומר אודי?

14/08/2019 | 23:16 | מאת: שירה2017

הי מיכל, אני חושבת שזה מלחיץ בעיקר אם את מכירה את הצד של הפגועה. מצד שני יש בזה תקווה לנפגעות וסיכוי לזוגיות כמו שאת ואני קיבלנו. מצד שני, האמירה של לשים ראש במיטה חולה שמה את הנפגעת כמי שיש בה פגם. האם המסר לילדינו הוא להמנע מבני זוג שיש בהם פגמים או מסר של אהבה, חמלה ונתינה. מקווה שברגישות שלך תוכלי לעזור. שלך שירה

15/08/2019 | 06:13 | מאת: אביב 22

הי מיכל שומעת את הקושי שלך מול החברות הזו... מה עושים ???? מדברים בטיפול הוא עוד לא נגמר ואין קשר לגב שלה חושבים עם עצמך האם זה שלך או שלו האם הקושי שלך או שלו ...מה6 זה עושה לך ולמה ....בקיצור בוחנים את הרגשות מחשבות וכו. כמה שאפשר ללא שיפוטיות וסטיגמה וגם בה מתבוננים ואז מאמינה שהתשןבה תופיע ..... אני לא מאמינה בהתערבות בן זוגות ואני תמיד מזכירה לעצמי שאני זה לא האחר. גם בזוגיות שלי לא פשוטה שני אנשים פוסט טראומתיים. . ובכל זאת היא זוגיות ארוכת שנים . ובכלל בקשר זה לא משנה מה היא או הוא זה משנה איך היחד חיבוק

15/08/2019 | 07:29 | מאת: מכל

שירה ואביב יקרות, כשאני אומרת "ראש בריא למיטה חולה" זה לא כדי חלילה לזלזל.. וברור שלנפגעות מגיע לחיות כמו כולם!!!! אני יודעת היטב מה עובר בן הזוג!! זה קושי מאוד גדול. מקשה על החיים מאוד מאוד. למרות שאני לא מכירה אותה או יודעת באיזה מצב היא..ובכלל זה כל כך התחלה.עוד לא זוגיות ממש.. רק עכשיו הם התחילו וזה כזה חברות אפלטונית יותר.... כן, מי שנפגעה זה הורס המון בעיקר בזוגיות!! זה כל כך קשה, זאת התמודדות קשה מאוד!!! ובכלל הוא צעיר מאוד עדיין! ... ולהקשיב ולתמוך המון!!! וזה עדיין לא "זוג" ממש..הם מבלים יחד.. ברור להקשיב, לשוחח. אבל קשה לי עם זה...תחשבו על בן הזוג שלכם כמה הוא סבל מזה גם...אז זה בכלל עוד לא קשר ממש ולכן אפשר עוד לתפוס קצת מרחק ולבדוק אם מתאים לצאת הבנתם?? ובאסה שהיא באה עם כאב גב כזה...באסה כי דחיתי את השיחה וצריכה לעסוק גם בפרידה..ובכלל באסה. זהו!

15/08/2019 | 10:24 | מאת: חטוליתוש

מיכלי מאמי מבינה את ההתלבטות שלך ויחד עם זאת אומר לך תני להם לנהל את הקשר שלהם נפגעת ..היא לא מצורעת..היא אדם ..בשר ודם כמו כולם.. עוד אחת שהחיים עשו לה עוול..כמה חבל ..לא..?? נסי להיות מהצד ..לראות..להשקיף..ותסמכי על הבן שלך

15/08/2019 | 12:49 | מאת: סוריקטה

מופלא בעיניי, שיש מערכות יחסים זוגיות רבות שנים לבחורות עם היסטוריה מכאיבה. חשבתי על כך שישנם גם ניצולי שואה שהקימו משפחות ורואים ניצחון וגאווה בהמשכיות. סוריקטה

15/08/2019 | 15:39 | מאת: סוריקטה

הי שוב מיכל, במקטעים... חשבתי על כך שקורה שמוצאים קשר בין אופיין של בני / בנות הזוג הנבחרות לבין קווי אופי של ההורים ובפרט אמא. כך או לכאורה ההיפך. מה את אומרת? סוריקטה

15/08/2019 | 23:23 | מאת: חטוליתוש

יפה שלי כמה שאת צודקת ... אף פעם לא נתתי דעתי גם על ניצולי שואה.. בשקט שלהם הקימו משפחות ... ולא דיברו את הכאב שלהם כמונו...לקח להם נצח שנים להעז . האמת ...אם הם רואים בזה ניצחון..זה באמת ניצחון אמי מעולם לא דיברה את השואה כ..ניצחון של החיים על.. נקודה מעניית תודה

הי מיכל, תרגיל קטן: לו זה היה הפוך, ואת היית במקום בנך - מה היית צריכה מהסביבה? אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית