צריכה מחשבות ... ..לאוו דווקא תמיכה בי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/04/2019 | 12:06 | מאת: אביב 22

אני עובדת עם אשת מקצוע על בעיות האכילה. השבוע שוב חשתי ממנה פחד וחוסר אונים מולי ...שוב לא ממקום שעשיתי משהו כי אם השלכה שלה אלי שבנויה על סטיגמה "בריאות נפש מסוכנים לא אמינים ולא אחראיים" זה מהתחושה שלי .. כשפתחתי את זה מולה ואמרתי שמיילא הקליניקה הלא מזמינה ומאיימת ...(עובדת בחדר של רופא נשים ) החוסר אמון שלה בי לא מאפשר תהליך .. המילים שלה מצוטטות "אני לומדת לסמוך עלייך זה לוקח לי זמן " וורוו מים לפנים זה כבר לא תחושה שלי או מחשבות קרבניות מהשריטות שלי ...זה האמת כמטופלת לא רק שאני צריכה להתמודד עם הקושי שלי לבנות אמון אני צריכה לבנות אמון עם מישהו שמתקשה להאמין ולסמוך עלי .....זה עוד לא קרה לי זה מאתגר .... האם זה אפשרי בכלל ???? אין לי הרבה ברירות כי גם אותה עד שמצאתי באזור הזה לקח לי שנים .... אבל את האמת זה עושה אותי עצובה לא נעים לשבת מול איש מקצוע ולחוות ממנו פחד על שום דבר שעשיתי באמת ....

07/04/2019 | 15:47 | מאת: ינשוף

אביב יקרה האמת היא מחשבות אין לי יותר מדי. אבל אנסה- לי מרגיש שאם "איש מקצוע" יש בעיות בלסמוך נראה לי שהוא צריך לטפל בעצמו קודם לפני שהוא מטפל בך. אחד המרכיבים המרכזיים או המרכזי הוא לתת למטופל תחושה של אמון ולא הפוך. לא בטוחה אם הייתי מרגישה בטוחה מספיק אם הייתי צריכה לדאוג לצרכים של המטפלת .. מחשבות.. לא יודעת כמה הם מועילים לך... שולחת חיבוק, ינשופים

07/04/2019 | 16:55 | מאת: חטוליתוש

צודקת מבינה אותך !!

07/04/2019 | 19:25 | מאת: שירה2017

אביב יקרה לי מאוד, מניחה שהייתי נפגעת כמוך... אבל, אם אני מנסה להתרחק ולראות את זה מזווית קצת אחרת, יש כאן אמירה על תהליך משותף לשתיכן, שמראה מחוייבות שלה ללמוד אותך ולא לבוא ממקום של "כל יודעת". היא צועדת יחד איתך בשביל הראשון לבניית אמון משותף ובונה יחד איתך את הבסיס לקשר הטיפולי. איתך, שירה

07/04/2019 | 21:43 | מאת: סנופקין.

מנסה למסור לך מחשבות שעלו בי כשקראתי את דברייך. 1. כל הכבוד לך שאת במקום שאת יכולה לפתוח בפניה את הדברים ולא לפחד בחזרה. לא כותבת את זה בקטע של תמיכה, חושבת שזה עניין שלרבים קשה לעשות באופן כללי ובמיוחד מול אנשים בעלי סמכות. אז אשרייך שאת יכולה! 2. לא הבנתי באיזה מובן היא צריכה ללמוד לסמוך עלייך? כתבת ציטוט שלה מצד אחד, ומצד שני כתבת ש*לתחושתך* זה קשור לסטיגמה שיש לה כלפי מטופלים בבריאת הנפש. אולי זה מה שהיא התכוונה ואולי משהו אחר? עוד הצעה לפרשנות (לא הייתי שם אז באמת שאין לי מושג באיזה הקשר הדברים נאמרו), אולי הכוונה שלה, שהיא לא יודעת עד כמה היא יכולה להעמיס עליך עם תוכנית טיפולית, שהיא עוד לא יודעת לאמוד את הכוחות שלך ולסמוך על זה שתצליחי לעמוד בתכנית?? 3. אני בהחלט יכולה לראות מצב שאנשי מקצוע כמו אנשים באוכלוסיה הכללית, עדיין ניזונים ממחשבות מוטעות ומוסלפות ובלתי הגיוניות כלפי אנשים המטופלים בבריאות הנפש. עצוב, אבל לצערנו יש עוד הרבה מה לתקן מבחינה חברתית בקטע הזה. דרך אגב במחקרים שנעשו נמצא שדווקא אנשים שעובדים ישירות עם מטופלים בבריאות הנפש, יהיו במקרים רבים, בעלי הסטיגמות החזקות ביותר. כנראה בעקבות המפגש האינטנסיבי עם מקרי קיצון. 4. מגיע לך הטוב, המקצועי והמכיל ביותר ולא התפשרות. 5. אפשר להחליט לקחת אותה כאתגר ו*לעזור לה* לתקן את עיוות התפיסה שלה... מקווה שמשהו מהדברים הועיל. שבוע טוב בהצלחה!!!

07/04/2019 | 23:06 | מאת: אביב 22

אני לא צריכה לדאוג לצרכים שלה וכן זה מאתגר וגם קצת מעליב ... אבל מבינה אותה ומעריכה את הכנות שלה שאני חושבת שאני כבר מסוגלת לתת לתהליך זמן ואפשרות ....וצריך לזכור שהיא לא איש טיפול , היא איש מקצוע .... תודה על היותך

07/04/2019 | 23:07 | מאת: אביב 22

תודה שאת כאן איתי

07/04/2019 | 23:09 | מאת: אביב 22

איזה כייף שניכנסת וכתבת , תודה אני מניחה שכן שזאת צעידה יחד , ואין לי ספק שאמשיך בתהליך איתה , ואני חייבת לזכור שהיא אמנם אשת מקצוע אבל לא מטפלת ואין לה את הגישה .. אבל זה די קשה ככה ....

07/04/2019 | 23:18 | מאת: אביב 22

איזה יופי שבאת התגעגעתי ...נעלמת קצת אחרי המקום שלקחת לעצמך , חשבתי עלייך .... אני חושבת שכן לכל הגיגייך ...כן אני היום במקום יותר חזק שמסוגל לפתוח דברים ולא לברוח . כן אנשי מקצוע בבריאות הנפש הם הכי סטיגמטים ומכירה את המחקרים - זה מה שהכי כואב לי ...כי היא לא מכירה אותי והלבישה עלי תכונות של אנשים אחרים כמו אלימות או הפצה של דברים. ההקשר היה לבניית האמון , היה משהו בפגישה שפשוט השאיר אותי בהלם בעוצמת התגובה שלה כאילו אני באה להרוג אותה ....ואפילו לא הייתי תוקפנית (היא עצמה הודתה שזאת השלכה לאנשים אחרים שהיא מכירה) זה היה שבוע קשה והחלטתי שאני סוגרת עם הטיפול הזה כתבתי לה שאני שהבסיס צריך להיות אמון הדדי והשאלה אם היא חושבת שהיא יכולה לסמוך עלי ....ואז קיבלתי בתגובה בכנות שאני מאוד מעריכה ...שהיא לומדת ולוקח לה זמן .. פשוט, לא מספיק הקושי שלי לבנות קשר ואמון , לא מספיק שהקליניקה מזוויעה אז אני עומדת מול אדם שלא סומך עלי - כן בגלל סטיגמות אישיות - בגדול מבאס ומאתגר ... אבל אני מאמינה בקשר ,ויש כאן פתיחות ותקשורת וכנות ככה שיש עם מי לעבוד ...

הי אביב, יש משהו כנה ואמיץ בהודאה שהיא מפחדת, משהו שבעיני יכול להגביר את האמון, לצד הקושי לסמוך והצורך באדם חזק. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית