להיות כאן בשקט הזה !!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/03/2019 | 01:25 | מאת: חטוליתוש

כתבה מיכלי.. קראתי אותה ומצאתי שבאמת אפשר למצוא כאן שקט..שלווה.. ורגיעה...עם התגובות המרגיעות שלך אודי..במיוחד אחרי השבוע הקשה שעברתי..אמי סיפרה לי לפני יומיים שאחרי שכיבתה את האורות בסלון בדרכה ללכת לישון...היא ראתה דמויות מהלכות בבית הרוחות...הדליקה את האור בחדר שינה כדי להרגע..פחדה מאוד.. ולא היו לי מילים כדי להרגיע אותה..מסכנה...עכשיו אני עוד יותר לא רוצה להגיע אליה הביתה...!! הערב..יום חמישי היה צבע אדום..כל גוש דן...רעדתי כולי..לא היתה לי שליטה על הרעידות ...מאותו הרגע אני כל הזמן צמודה לחדשות בטתויזיה..נסיתי ללכת לישון..אבל החרדו ת לא עוזבות אותי..ומחר כל החברה מגיעים אלי לארוחת ערב..הלוואי שרק יהיה שקט... כמעט 4 שנים מאז הארוע המוחי שעברתי..ומאז..הפכתי להיות חרדתית ברמות קשות שמעולם לא התמודדתי לפני כן..!!, כל התגובות שלי הופכות את חיי לגהינום...כלום לא מרגיע אותי.... בשניה אחת החיים התהפכו עלי ב..180 מעלות...אני כבר לא אני.... לא יודעת מי אני....מתפקדת כמו רובוט..מבקשת לעצמי בכל פעם רק שפיות הדעת כדי לא ללכת לאיבוד.. השכחה חוגגת בחיי בלי הבחנה.. כל כך זקוקה לשקט נפשי שאין לי רוצה לצעוק ולא מצליחה ..חנוקה בגלל כל המצב הזה אוכלת בלי הבחנה כל מה שמרגיש לי שינחם אותי..המון שוקולד לבן..כי חום אסור לי תוחנת סיגריות בלי הפסקה רק שיתן לי תעסוקה לא לחשוב...לא עוזר... הציעו לי ללכת לטיפול דרך קופת חולים ללא תשלום..אבל מוגבל רק ל 10 פגישות של 40 דקות...לא רוצה להישמע כפוית טובה אבל...מה אפשר להספיק בזמן כזה..עד שמתחילים לדבר כבר נגמר הזמן..ו..10 טיפולים במצבי..למי מספיק ..?? למה לא מגיע לי קצת שקט נפשי... החיים כל כך אינטסיביים שאני לא עומדת בלחץץץץץ עומדת לקרוס מהמתח הנפשי ומכל מה שעובר עלי... לא יכולה יותר !!! המצוקה הנפשית שלי .... איפה אני בכלל....הולכת לאיבוד..

18/03/2019 | 09:02 | מאת: טלאור

הלוואי והייתי יכולה להושיט לך יד, בתוך כל החושך הנפשי והמציאותי הזה שאת נמצאת בו. באילמות הנפשית, בצעקה העצורה בתוכך. אפילו ללא מילים. רק נוכחות. אולי (ומקווה מאוד..) הכוונה שלי בתוך המילים הכתובות, תוכל להקל, אפילו במקצת... לגבי הטיפולים- אני לא מספיק בקיאה (לצערי), אבל אני חושבת שניתן למצוא דרכים נוספים להשיג טיפול פסיכולוגי או אצל פסיכותרפיסט/ית (עו"ס קליני + פסיכותרפיה מוסדרת). אני חושבת ומאמינה, שבלשכה לשירותים חברתיים בעיר/מועצה של מקום מגורייך/תחנה לבריאות הנפש (אם הם לא היו אלו שהציעו 10 טיפולים...), יוכלו לתת כיוון פרקטי יותר עבורך. 10 טיפולים זה בדיחה לא מצחיקה. נשמע הזוי שכך מציעים בקופות חולים. חושבת עלייך ומקווה ומייחלת להקלה, רוגע, הפחתה בעוצמת המצוקה והחרדה והשגת מענה טיפולי הולם. שבוע טוב!

18/03/2019 | 23:07 | מאת: חטוליתוש

קודם כל תודה לך מתוקה שהתיחסת להודעה שלי... זו כבר הושטת יד מבורכת מבחינתי... המילים שלך נפלאות בעיני ... הייתי בעבר בטיפולים גם במרכז הקהילתי בעיר..לא יכולתי להיות שם כי...התיחסו אלי כמו חולת נפש...תקעו לי כדורים שרק הזיקו לי מוראלית ונפשית בלי להתיחס למצבי הנואש...רק כדורים... לא יכולה לחזור למקום שאחרי תקופה קצרה כמעט באמת הגעתי לאישפוז... עדיין לא יודעת מה אעשה עם מה שהציעו לי... צריכה אולי לבדוק עוד אפשרויות גם דרך הקופת חולים כי אין לי תקציב לטיפולים פרטניים... מרגישה חיבוק מצידך על כל מה שכתבת ....תודה... פורים שמח...

הי חטולית, קשה לקרוא עד כמה קשה לך. אני נוטה לחשוב שיש טעם להיעזר במה שמציעה הקופה ולבקש 'תוך כדי תנועה' המשך טיפול. אני משער שעם המלצות המטפלים - זה עשוי לעזור. עצוב לקרוא, אתך, אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית