התאבדות ויחס מבן הזוג

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/03/2019 | 00:24 | מאת: NOT_FOUND

שלום, אני בת 22 והשאלה היא לא עליי אלא על מצב שהייתי עדה לו תקופה ארוכה. הכרתי זוג קצת מתוסבך, בשנות ה20 המוקדמות לחייו אחת הסיטואציות שהייתי רוצה לשאול לגביהן דווקא היא לגבי התנהלות הגבר ולא האישה. מספר פעמים במהלך ריבים של אותו הזוג שהתקיימו בטלפון הבחורה הייתה מאיימת להתאבד (גם ככה מצבה לא היה מזהיר, סיפרה לי על כך) והבחור היה מתעלם, מסנן ולא עונה. מדוע במצב כזה, שמדובר בחיי האדם אותו בחור בעצם לא התייחס? נכון שהיה מדובר במצב שחזר על עצמו מספר פעמים, אך מדובר בחיי אדם.. האם זה מחוסר אכפתיות? חוסר רצינות? האם אותו בחור לא מאמין שהבחורה תבצע דבר כזה בגלל שאיימה בעבר ולא בצעה? זה לא פזיז יחס מסוג כזה? בעצם אני שואלת על קו המחשבה של הבחור מה עובר בראשו כאשר הוא מתעלם ממצב שמישהי שהייתה חלק מחייו שנים רבות מאיימת על חייה בהקשר אליו(כיוון שסבלה מאוד מהיחס המשפיל שלו) והוא לא מתייחס. תודה.

07/03/2019 | 13:42 | מאת: חטוליתוש

יכול להיות שכל הסיבות שציינת הן הנכונות... לפחות כך מרגיש לי... ולמה בכלל היא נשארת איתו בתוך מערכת יחסים שלא טוב לה... זה שמעולם לא ""ביצעה"" נסיון להתאבד...לא אומר כלום כי מי מבטיח שברגע של יאוש לא תנסה באמת....חס וחלילה צריך שמשהו יעזור לה דחוף לצאת מתוך המקום הזה ולא להשאיר אותה לבד חטולית

שלום לך, אני רואה את זה אחרת. איום בהתאבדות זה אקט תוקפני שיש בו סחיטה רגשית. לא הייתי שם זאת על אחד מהצדדים. שניהם אחראים לכך. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית