האם יש הכרה לפגיעה מסוג זה...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/01/2019 | 12:15 | מאת: טלאור

לפני אי אילו שנים ילדים בני גילי הורידו לי את התחתונים.. החדירו.. פגעו.. נשארתי מבולבלת, מבוהלת, אשמה, מבוישת וכואבת. היו עדויות. רגשיות, התנהגותיות, גופניות- אנקופרזיס.. ועוד.. הפגיעה לא טופלה, לא נראתה ונספרה.. לא בבית ולא בגן. והייתי ילדה. הם גם היו ילדים. לא ברור לי לאיזה קטגוריה זה נכנס.. פגיעה רגילה או פגיעה מינית? משחק? תמימות.. יש לזה הכרה? או שילדים לא פוגעים.. רק מבוגרים.. האם יכול להיות שדברים מסוימים בחיי הם סימפטומים של הפגיעה? או שפגיעה על ידי ילדים לא "נחשבת" באמת.. לא יודעת. די אבודה בעניין ומבולבלת. מרגיש לי, לא מספיק רציני וחמור, כדי לקבל הכרה. כי זה ילדים.. כאילו, מה את רוצה. נשים וגברים עברו דברים הרבה יותר קשים. פגיעה על ידי מבוגר וילדים, הם רק ילדים.. לא מבינים ולא מנצלים. בטח לא מתכוונים.

30/01/2019 | 17:37 | מאת: מכל

טלאור יקרה, ילדים בהחלט יכולים לפגוע..אולי הם לא מבינים את חומרת הפגיעה אך הם פוגעים!! מניסיון! ילד יכול לפגוע! ילד שראה חומרים לא מותאמים לגילו או חווה בעצמו פגיעה עלול לפגוע. האשמים הם בהחלט המבוגרים שראו או ראו סמפוטומים והקלו ראש!!!!! נכון שילדים בגיל גן אינם ברי שיפוט בנושא זה ואינם מבינים את ההשלכות על כן אני אומרת שהמבוגרים אחראים!!!! ובקשר אלייך יקרה, אם הדבר מפריע לך ביום יום גשי לטפל קודם כל בעצמך! פגיעה היא פגיעה וזה לא משנה באיזה גיל הפוגע...מה שמשנה זאת ההרגשה שלך! אינך אשמה. בהצלחה

31/01/2019 | 08:19 | מאת: טלאור

תודה רבה מיכל יקרה!! את ממש עשית לי טוב על הלב! =) עצם התגובה, ההכרה, האכפתיות והאפשרות לאוורר קצת את הרגשות הלא נעימים שעלו ועולים בי מעת לעת. להסתכל קצת אחרת על הסיטואציה. ניסיתי לשלוח תגובה נוספת, אך לא הצלחתי. ייתכן שאני לא מספיק מתמצאת בחלק "הטכני" של הפורום, אז אם ההודעה הקודמת תעלה.. יום נעים ובהצלחה גם לך ולשאר חברות וחברי הפורום

31/01/2019 | 20:42 | מאת: סנופקין.

היי טלאור. קראתי את אותך כבר אתמול ועלו בי הרבה מחשבות שלא הצליחו להתסדר בראש לכדי מילים ומשפטים הגיוניים. אני אנסה עכשיו לכתוב משהו. אין לי באמת מושג אבל נשמע שאת די צעירה ושאת מתמודדת עם עניין לא פשוט בכלל, לבד. שיש שם המון שאלות ורצון לקבל הכרה שפגעו בך בצורה שהשפיעה ומשפיעה עד היום על חייך. ובנוסף לפגיעה הישירה היתה פגיעה משנית של התעלמות המבוגרים שראו אותך סובלת ולא באו לעזרתך. לא יודעת לאיזה הכרה את מתכוונת בשאלה, אבל ברור שמה שקרה מאד רציני ומאד חמור וקשה להיות עם כל מה שזה מציף לבד. ולמרות שזה יכול להיות קשה ומטלטל לפתוח ולעבד את הדברים, אני חושבת שכדאי למצוא מטפל/ת טוב/ה שיש לה ניסיון בפגיעות מיניות. מקום שאפשר לשתף, לאוורר, לא להיות כ"כ לבד, לשחרר אותך מתחושות האשמה, הבושה, ההשפעות על הגוף והנפש. זה לא קל ולפעמים יש תחושה שהכל רק נעשה יותר כואב, אבל אם מתמידים בתהליך עם דמות מיטיבה ומנוסה, זה יכול להשפיע לטובה. אני מצרפת פה הרצאה שעונה על שאלות בנושא פגיעות מיניות בין ילדים. קצת ארוך ולא קל לשמוע את זה אבל נראה לי שזה יוכל לתת לך מענה כלשהו. (אודי אני לא יודעת אם זה מקובל או לא, סליחה אם זה חורג מכללי הפורום). https://www.youtube.com/watch?v=LaJ84H80Xqo

שלום טלאור, זו בהחלט פגיעה, ובהחלט מינית. יש לך זכות להכרה מלאה במה שעברת. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית