אודי...ויש לי משהו נוסף לומר לך...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/11/2018 | 12:15 | מאת: .במבי פצוע..

אודי ? אתה אומר שאפשר להפנט המונים... הייתי רוצה שתהפנט את כל העולם שיפסיקו ויחדלו להלחם... תהפנט את כל העולם לקראת שלום וחמלה .. ואודי.. ??? אתה יודע שלא ידעתי על הנערה ההיא שאתה מתאר ?? פשוט לא התעוררה ???? פחד !!!!! ..תאר לך שאתה מהפנט אותי וזהו.... אני נכנסת לקומה.... .. כן קראתי את ההסבר למצב המטורף של הנערה ההיא.. והמטפל השני שהצליח להעיר אותה... ... ועדיין.... הקטע של הנערה נכנס בדיוק לפחד העמוק שלי מנושא ההיפנוזה... ואולי קוראים לזה צורך בשליטה במצב...??? ...אולי..?? ..אתה יודע אודי ? נראה לי שזה לב העניין... אנשים שיש להם צורך בשליטה במצב... ... וחוצמזה ..קראתי את מה שכתבת לגבי האחריות של המהפנטים שלא להביא למודעות המרכזית חלקים שמנותקים ועברו דיסוציאציה..לפני שעובדו והאגו יכול להכיל ללא הצפה... .... כן....אודי.. כתבה מרתקת !!!! אמא צביה חייבת לקרוא את הכתבה הזו... ואולי היא בכלל תשתכנע ללמוד אצלך היפנוזה טיפולית ?.... ואולי בכלל היא תביא אליך גם את הקולגות שלה מהמכון וממרכז וויניקוט ? ... ואולי בעקבות הכתבה הזו אודי יחול שינוי בתפיסה של הפסיכואנליטיקאים את ההיפנוזה ויחזרו וישתמשו גם בכלי הזה כפי שפרויד השתמש בהתחלה..? ... ואז גם ישרור שלום בין הפסיכואנליטיקאים והמהפנטים..? .... ואולי תזמין אותם,תהפנט אותם ובמהלך ההיפנוזה תגרום להם להסכים ולהשתמש גם בכלי הזה...? ...כן אודי..תהפנט את כולם..לקראת שלום עולמי... שלך-במבי

הי במבי, הייתי מנסה, אבל אני עובד עם היפנוזה רק במסגרת טיפולים. את המאפיינים של היפנוט המונים נשאיר לפוליטיקאים, שנקווה שידעו לעשות שימוש מייטיב במנדט שנותנים להם ולא רק לחרחר מלחמות... אודי

07/11/2018 | 05:35 | מאת: סוריקטה

סורי על הפסימיות (שנראה לי שהיא די ריאלית בתקופתנו), אבל פוליטיקאים, ועבדתי בעבר עם כאלה, זה בדרך כלל (השתדלתי שהאמירה לא תהיה גורפת למרות שלבי נוטה לשם), פוליטיקאים הם לא בדיוק עם שיבחר לעשות שימוש המוני מייטיב. פצצות אטום עושות להם את זה בריגושים. ניצול - למה לא, וההפחדה הכוחנית - כלי שליטה מצוין. סוריקטה בונה לה עולם קטן משלה להתכנס בו.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית