אגב הלופים האלה בזכרונות הרגשיים שלי..

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/11/2017 | 05:22 | מאת: מימה1

שדברים שלילים נתקעים ונזכרים לי שוב ושוב כאילו חצי ממני חי בתוך שחזור זכרונות רגשיים ורק חצי ממני פנוי להפתח לחוויות חדשות בעולם האמיתי- יש שם למצב הזה?? מה זה- אובססיה? פוסט טראומה? משהו אחר? מה זה? ולמה זה קורה? למה יש אנשים שמתאוששים מהר וממשיכים הלאה בקלות וכאלה שנתקעים על העבר הצורך הפנימי הבלתי מתפשר שיתבצע בו תיקון? איך אפשר להרפות ממשהו מקולקל או שלא הצליח או שאכזב ולנסות שוב ושוב כל פעם מחדש? בקלילות? הרי לסמוך ולהשען ולהחשף ולתת את הלב ולהאמין ולרצות ולייחל... אלה לא דברים שקורים בקלות... אז עד שהם כבר קורים, איך אפשר להתאושש בקלות ולנסות שום במקום אחר /עם אדם אחר/ אחרי שמכאיבים לך ככ? אתה יודע מה למדתי אודי? שאין דבר כזה אהבה ללא תנאי. זה לא קיים.

הי מימה, איני יודע להגיד בוודאות ממה נובעים הלופים. זה נראה משהו שאינו בשליטתך ושמאוד לא פשוט יהיה לרככו. ובאשר לאהבה ללא תנאי - יכול להיות שזה באגדות, אבל אולי יש אהבות פחות אידיליות שניתן להרגיש בהן טוב ואפילו נהדר? אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית