חזלש שמח!!איחול עדיף מחג שמח לא???

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/04/2017 | 15:16 | מאת: מיכ...

חזרה לשגרה, לא התראתי עם המטפלת כשלושה שבועות, בזמן הזה לא יצרתי קשר איתה בסמס..תמיד יש קשר כזה. הפעם גם כשהיה קשה ניסיתי לחשוב מה הייתה אומרת...קניתי ספר פסיכולוגיה, יש לי כבר מדף כפול של ספרים כאלה....לא שתמיד הכל מובן אבל שמתי לב שתאורטיקנים אוהבים גם לחזור על עצמם די הרבה...בכל אופן בפגישות מדובר על רגשות ולא על תאוריות..אף פעם לא רוצה להכנס לתאוריות איתה. אבל הספרים כאילו יוצרים לא רק הבנה של הטיפול אלא גם מעין קשר אליה? אולי....התגעגעתי כמובן, הפעם ממש לפני שהגעתי לדלת הכניסה נעצרתי ושלחתי לה הודעה שלא מסוגלת להכנס תרתי משמע..נעצרתי והתיישבתי במבואה כזו והרגשתי ממש מועקה..כתבתי לה שלא מסוגלת להכנס ואז היא יצאה אליי והביאה אותי זה עזר....פחד הנטישה השתלט רק בדקה לפני הכניסה..כתבתי לה שאני פוחדת שהיא לא שם ....והיא באה...שמחתי. הפעם הרבה השתנה כשהיא לא הייתה פיזית אך לפתע נשמרה בתוכי ואולי קצת לא נעלמה לגמריי בזמן החופשה:) אני אוהבת את המחוות הקטנות שלה :) אתה חושב שנכון למטפל כך לנהוג? לעזור פיזית כשצריך? כשבאתי עם כאב גב תמכה בי ממש פיזית ועכשיו יצאה אליי....מדהים עד כמה היא אדיבה כלפיי. גם אתה היית נוהג כך? הייתי רוצה חיבוק עכשיו כזה בטוח...שלא תעזוב גם אם היא מופנמת כבר בתוכי וגם אם אני מסתדרת לבד...הבטיחה שלא תעזוב.... כתבתי את זה אתמול ונמחק..לא נקלט...ואז היה לי פתאום קשה, שוב מועקה כזו שאין לה הסבר ממשי...מה עושים אודי עם המועקה הזו שמשתלטת? אני לא רוצה לכתוב לה הפעם בווטסאפ שתהיה לי הוכחה שהיא פה :( מה ניתן לעשות כשפתאום מועקה בלב ש...רק בסוף הפגישה כשכבר נרגעתי והיה בסדר וספרתי איך היה וכו'..היא אמרה גם שלא יהיו פגישות ברצף שוב, נסיעה נוספת שלה ועוד שלא יצא לנו רצף כזה וננסה למצוא זמנים ולתאם בפגישה הבאה...עכשיו קשה לי...אוףףף היה לי בסדר כשלא נפגשנו ופתאום טרח כאילו הכל חוזר.....למה אודי? ומה עושים כשזה קורה חוץ מלבקש נוכחות שלה בווטסאפ וכו'....כאילו מעדיפה לשכוח ממנה לעזוב וכו'..אבל אני לא במקום הזה יותר אודי..ממש לא! :(

20/04/2017 | 11:03 | מאת: ינשוף

היי מיכל כתבתי לך והכל נמחק אני מזדהה ממה שכתבת כל שינוי קטן בהקשר למטפלים שלנו מערער וגורמת לנו להרגיש חוסר בטחון הייתי רוצה להאמין שעם הזמן נוכל ללמוד להפנים את הבטחון של המטפלת בתוכינו.

20/04/2017 | 22:04 | מאת: מיכ...

תודה ינשוף..בכל זאת לא רגןעה גם עכשיו עד שאודי יענה...

20/04/2017 | 19:23 | מאת: סוריקטה

הי מיכל, כתבת שאת לא במקום הזה יותר, ואני הייתי אומרת שאולי כן כדאי לזכור את הקושי עם תלות וחלקיות והבחירה בפיצול (ראי מה שכתבתי לאביב). מאמינה שמשהו כן קיים, כמו פעם, תמיד, אבל הידיעה ואולי הידיעה היותר עמוקה יכולה לפעמים לסייע להירפא יחסית מהר יותר מאותו מצב מוכר. שלך סוריקטה

הי מיכל, זה נראה לי בסדר גם לחוש מועקה. וכמובן - הרגש החביב עלי, געגוע... אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית