לד"ר אורן קפלן - המשך דיאלוג

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/05/2001 | 23:16 | מאת: השואלת

שלום! בשבוע שעבר כתבתי לך כאן על חרדת קהל שאני סובלת ממנה, והצעת לי המשך דיאלוג. אני נענית בשמחה. כפי שציינתי, אני לומדת לתואר השני בפסיכולוגיה. לשאלתך, השתתפתי בטיפול של שנה לפני כשש שנים, באוריינטציה דינמית. כמו כן, במהלך לימודי התואר הראשון, השתתפתי בטיפול אצל סטודנטית מתמחה לפני כשלוש שנים. הטיפול, שארך כחצי שנה, מאוד לא סיפק אותי; הצגתי בעיה קונקרטית מאוד - פחד קהל וחרדה ממקומות סגורים ומנהיגה - ולא נעשתה שום אינטרוונציה התנהגותית כפי שציפיתי. נראה לי שכרגע אין לי הסבלנות להתחיל טיפול ארוך, ונראה לי שטיפול באוריינטציה קוגניטיבית (כפי שאני מבינה אותו) לא ממש מתאים לאופי שלי. אני חושבת שאולי טיפול התנהגותי יכל לעזור, כי אני צריכה משהו מיידי וממוקד מאוד, אבל אני חוששת שבגלל שאני מכירה את השיטות ואת הרציונל וכו' - זה לא יעבוד עלי. הבעיה נעשית דחופה עבורי יותר ויותר, משום שאני נתקלת שוב ושוב בסיטואציות בהן אני נדרשת לדבר בפני קהל, ומצוקתי הולכת וגוברת. האם יש לך עצה עבורי? שם ספציפי של מטפל שיכול לעזור (אזור הצפון)? בינתיים אני מתחמקת ממפגשים מעוררי חרדה, וזה לא טוב בלשון המעטה. תודה רבה!

22/05/2001 | 00:05 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שואלת שלום ידיעת הטכניקות אינה מפריעה לאפקטיביות שלהם. לדעתי בדיוק להיפך, זה יכול לעזור. הייתי ממליץ לך לנסות טיפול קצר מועד באמצעות היפנוזה, יתכן שאפשר להשתמש גם ב EMDR. בעיקרון השיטות הבהביורסיטות, הקוגניטיביות והדינמיות אינן כל כך נפרדות זו מזו כפי שנדמה. אני יכול להעיד שאני מפעיל בד"כ את כולן יחדיו, כאשר כמובן כל פעם אחת מהן יותר דומיננטית בהתאם לבעיה שעולה. כך שלא הייתי מנסה להגדיר מראש את שיטת הטיפול הרצויה. צריך להתאים אותה למה שאת צריכה. לאור תיאורך סביר בהחלט שניתן לעזור לך בטיפול קצר מועד. לצערי אני לא מכיר מטפלים בגישות הללו באזור הצפון. אולי יועצי הפורום האחרים מכירים. נסי לקבל המלצה גם במחלקה לפסיכולוגיה בה את לומדת, או בשירות הפסיכולוגי של האוניברסיטה (למרות האכזבה מהטיפול הקודם). בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית