שאלה

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

04/01/2015 | 12:29 | מאת: קובי הדס

רציתי לשאול פרטים על dla.בני עבר השתלת מח עצם מאחיו.וכיום שנה אחרי ההשתלה גילו בmrd מצב של טרון לוקמיה והמליצו לנו על dla

קשה לי להתייחס ספציפית לבנך מבלי לדעת מה סוג הלויקמיה ומה מצבו של בנך. אני אנצל את שאלתך כדי לפרט מעט על DLI. DLI הוא עירוי לימפוציטים מתורם ומטרתו לעורר תגובה חיסונית כנגד הלויקמיה. כאשר לויקמיה חוזרת לאחר השתלת מח עצם יש לנקוט בגישה אקטיבית ולא לשבת לאורך זמן על המדוחה וזאת כדי ליצור תגובה חיסונית שתגרום להעלמות שלה. עירוי הלימפוציטים מעודד את התגובה החיסונית. לעיתים העירוי יינתן לבד ולעיתים הוא יינתן עם שילוב של כמוטרפיה או קרינה. לעיתים יינתן עירוי במנות הולכות ועולות עד להשגת תגובה מספקת. הצלחת הטיפול תלויה בתגובה החיסונית שמייצרים ובסוג הלויקמיה. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם