השתלת מח עצם בעקבות aml

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

18/10/2018 | 18:28 | מאת: אביבית

דר רם שלום וברכה לפני כחצי שנה אמא שלי חלתה בaml לאחר 2 טיפולים הוחלט לעשות לה השתלה. אחיה נמצא מתאים ולפי חודשיים היא עברה את ההשתלה. לפני כחודש התחילו לה שלשולים והיא אושפזה שוב. הרופאים חושבים שזה gvhd אבל במקביל יש לה גם חיידק במעיים וcmv ככה שהיא קיבלה טיפול לכל הכיוונים. במקביל הטסיות צנחו (3000) ובימים האחרונים גם ההמוגלובין(6), הנוטרופינים (350) ושאר המדדים של הדם. קיים חשש שהשתל לא עובד טוב ועשו לה היום בדיקת מח עצם. מה הסיכוי שהשתל יפסיק לתפקד ומה עושים במצב כזה?

אני מניח שבוצעה ביופסיה מהמעי כדי לאבחן שאכן מדובר ב GVHD כי גם CMV וגם מחלות שלשוליות חיידקיות יכולות לתת תמונה קלינית דומה. נדיר שיש דחיה של שתל במהלך GVHD. לרב הסיבה לירידת הספירות היא הטיפול התרופתי, זיהומים מלווים או השפעה ישירה של ה GVHD על מח העצם. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם