הפרדות שרירי הבטן

דיון מתוך פורום  פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה

02/01/2016 | 11:39 | מאת: מעין

שלום, אני בסוף השבוע ה15 (סוף חודש 3) בהריון השני שלי. פעילה גופנית אך מקפידה להמנע מפעילויות בעייתיות בהריון. מדריך הפילאטיס בחוג אליו הלכתי הסב את תשומת לבי לכך שישנו מרווח גדול בשרירי הבטן שלי של מעל 4 אצבעות (ומעין פירמידה בולטת בעת הפעלת שרירי הבטן). אני עם עם בטן גדולה מאוד - מקבילה בערך לחודש שישי בהריון הקודם שלי וסובלת כבר בשלב זה מכאבי גב תחתון חזקים. האם הפרדות כזו מחייבת בדיקה כלשהיא? האם קשורה לכאבי הגב? מה אוכל לעשות כדי למנוע נזק נוסף? בנוסף, נשארתי עם בקע טבורי מההריון הקודם שכירורג אמר שאין צורך לתקנו. האם במידה ושרירי הבטן נחלשים פעילות גופנית עלולה להחמירו?

שלום מעיין, ראשית הייתי ממליצה ללכת ולהבדק אצל כירורג - ואז נדע במדיוק את גודל ההיפרדות במידה ואכן קיימת. שרירי הבטן הולכים וגדלים עם ההריון וכתוצאה מכך נחלשים, חולשת השרירים משפיע מאוד על שרירי הגב אך לא רק, מדובר על חוזקם של שרירי , השלד, שרירי היציבה ושרירי הליבה - חיזוק של כל שרירים אלו יעזור ואף יקל משמעותית על הכאבים ואי הנוחות הזמניצ ( 9 חודשים + משכב לידה). שנית, הכירורג בדק אותך לאחר הריון קודם כלומר אכן הייתה היפרדות כלשהי שלא חייבה תיקון וככל הנראה ההריון הנ''ל יצר בקע גדול יותר ולכן חייבת לראות כירורג בשנית. פעילות גופנית לא נכונה עלולה להזיק, גשי לקבל הדרכה / בניית תוכנית ממאמנ/ת כושר מוסמך לנשים בהריון ולאחר לידה. כיצד לחזק את האזור ולהפחית כאב. המשך הריון קל, בריא ונעים אלינור

מנהל פורום פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה