סקרליטיס

דיון מתוך פורום  אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)

30/08/2016 | 00:38 | מאת: אורית

שלום, לפני כחודשיים בערך אובחנתי עם סקרליטיס מיופיק שיפט (-6 בשני העיניים, אני בחורה שרואה 6/6) קיבלתי טיפול של פרדיזון 60 מיל, במעקב כל שבועים בבית החולים אסף הרופא...הרופא הנחה אותי כל 10 ימים להוריד 10 מיל, לפני כשבועים בערך הכאבים ואודם חזרו, קיבלתי הנחיה להוריד רק 5 כל 10 ימים...הגעתי למצב שאני נראית כמו בלון, לא סותמת את הפה (אוכל) וישנה/לא ישנה בכלל. יום שישי האחרון הגעתי למיון כשכל צד ימין שלי רדום ונפיחות מטורפת בצד שמאל, שוב פעם הנחו אותי לעלות במינון... השאלה שלי היא כזו: למה הסטרואידים לא עוזרים מבחינת הכאב ואם זה ממשיך כך האם יש סוף לטיפול בסטרואידים?בבדיקת אולטרסאונד עיניים שנעשתה לי עדיין יש נוזלים בשני בעיניים, האם יש טיפול אחר שיעזור שהוא לא סטרואיד? אשמח אם תענה על שאלותי ורוצה המלצה לרופא מומחה שיעזור לי להחליט מה עושים הלאה. תודה.

שלום לך הטיפול הראשוני בסקלריטיס אחורית ( כאשר יש נוזלים מאחורי בעין) הוא אכן סטרואידים. במידה ודרוש מינון סטרואידים של מעל 7.5 או 10 מג על מנת לשלוט במחלה בדרך כלל מוסיפים תרופה נוספת כגון מתוטרקסט או אימורן . את בטיפול יש לבצע בהשגחת רופא מומחה למחלות עיניים דלקתיות - כמעט בכל מרפאת עיניים קיימת מרפאת מחלות עיניים דלקתיות . בהצלחה!

מנהל פורום אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)