תוצאות ביופסה מדאיגות?

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

07/04/2016 | 09:07 | מאת: לימור

שלום, סובלת כחצי שנה מכאבים עזים בבטן העליונה ובצד ימין. שלשולים יומיומיים מספר פעמים ביום, הקאות ובחילות. במיון לפני 4 חודשים בסיטי אובחן: מזנטריק פניקוליטס. מאז עברתי גסטרוסקופיה שבה נמצא חיידק HP. טופלתי ועברתי שוב בדיקה. תוצאות הביופסה מראות פירורי רירית גוף קיבה דלקת כרונית קשה (עם יצירת זקיקים לימפואידים) ודלקת חריפה. פירורי רירית גוף ואנטרום קיבה. ברירית האנטרום בחלק העמוק של למינה פרופריה נראה אגרנט של למיפוציטים קטנים. יתכן חלק של זקיקי לימפואידי. בחלק השטחי גם אנטרום וגם קיבה נראה תסנין לימפופלסמוציטרי מעורב במספר אאוזינופילים. קוסונקסופיה מעי גס ללא ביופסה יצאה תקינה. קלפרוטקטין 150 חיובי. אני ממש סובלת ולא יכולה לתפקד. טרם קבלתי טיפול תרופתי למעט לנטון והבדיקת קולונסקופיה הבאה (המעי הדק) רק בעוד 5 חודשים. אשמח להבין מה יש לי האם קיים חשד ל....?וכיצד עלי לקדם את הטיפול?

13/06/2016 | 00:05 | מאת: ד"ר עופר פורים

שלום רב לפי התוצאה ישנה בעיה של דלקת בקיבה עליך לפנות בהקדם לגסטרואנטרולוג שלך אין כאן לפי ביופסיה מהקיבה בעיח אונקולוגית. גסטרואנטרולוג צריך לטפל בעניין בהצלחה

מנהל פורום גיסט – GIST