גרורות באזור הצלעות כתוצאה מ GIST

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

22/02/2016 | 21:46 | מאת: יוסי

דר' שלום לפני כחודשיים עברתי ניתוח להסרת GIST בגודל ש כ 5סמ' מדופן הבטן לאחר הסרתו ובדיקה פטולוגית הסתבר כי היה בדרגת אלימות נמוכה מאוד שאיננה מצריכה בשלב זה כל טיפול יחד עם זאת מזה כשנה לערך אני סובל מכאבים חזקים שהולכים ומתגברים ברקמות החיבור שבין הצלעות שבחזה. הכאבים ממןוקדים בנקודה מסויימת שגם רגישה למגע. מיפוי עצמות נמצא תקין וב ct שנעשה לאחרונה באזור למטרה אחרת, לא נמצא דבר. האם לדעתך בנתונים הנ"ל קיימת סבירות כלשהי שמדובר בגרורה של ה GIST ? (רוצה לציין שלפני כשנתיים חליתי בסרטן הערמונית ועברתי כריתה) בתודה מראש יוסי

22/02/2016 | 22:07 | מאת: ד"ר עופר פורים

שלום יוסי תשובתי באופן כללי כי אינני מכיר את הפרטים הספציפיים בכלליות אומר כי גרורות לעצמות מגיסט הינן נדירות מאוד. תשובה מפורטת יכולה להינתן לאחר עיון בחומר

מנהל פורום גיסט – GIST