gist בחלק השלישי של התרסריון

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

04/12/2015 | 21:37 | מאת: אמיר

שלום! קצת רקע היסטורי בן 44 מוצא מרוקאי בשנת 1997 היה לי מלנה ולא נמצאו שום תוצאות חריגות בבדיקות שבצעתי -גסטרו/קולונוסקופיה,אולטראסאונד של הבטן לאחר מספר שנים של ירידות בהומוגלובין בצעתי בין השנים 2002-2003 מספר בדיקות נוספות הכוללות גסטרו וקולונוסקופיה,C.T בטן,בדיקת מקלס,צליאק,גלולה גם בבדיקות אלה לא נמצאו ממצאים חריגים-הוגדרתי כאנמי שלא יודעים מה הסיבה לאורן השנים בצעתי עוד בדיקות של גסטרו וקולונוסקופיה שהאחרונה בוצעה לפני 5 חודשים בבית חולים בני ציון גם ללא ממצאים לפני כשבועיים אושפזתי שוב עקב מלנה ובבדיקת הגסטרוסקופיה אובחן לי בחלק השלישי של התרסריון התחלת ג'גונום נמצא כפל מכוייב בצורת שקע בפתולוגיה נמצא GIST לטענת הרופאים אני מחוייב לבצע ניתוח לכריתה שלו מבקש לקבל המלצה על רופא מומחה בתחום ליעוץ ולניתוח המתמחה בסוג זה של ניתוח ,רצוי מהצפון אך לא מחייב להבנתי מדובר בגידול שפיר האם מדוייק? מבקש לדעת מה הסיכונים בניתוח מסוג זה ובמיקום הנוכחי שלו בחלק השלישי של התרסריון,נמסר לי שיתכן ויצטרכו לכרות איברים נוספים כמו הלבלב על מנת להגיע אליו,מה המשמעויות? איך ניראת איכות החיים בהמשך של אנשים שעברו ניתוח מסוג זה? מצטער אם העמסתי ,אם צריך פרטים נוספים אוסיף

05/12/2015 | 23:14 | מאת: ד"ר עופר פורים

שלום אמיר לא ציינת פרטים אך ציינת שהגדול ככל הנראה גיסט נמצא במעי הדק וככל הנראה דימם לאורך השנים לאור כך בלא שאני מכיר את כל הרקע נראה לי שההמלצה לנתח היא אכן נכונה בהסתייגות שאינני מכיר את כל פרטי המיקרה גיסט איננו גדול שפיר ופוטנציאל ממאירות שלו תלוי במספר גורמים כמו גודלו ומיקומו לגבי סיכונים ואופי הניתוח ומה ינתחו עליך לקבל הסברים מהכירורג שינתח אותך לצערי הפורום לא נועד לצרכי המלצה על שם ספציפי. כמו כן הפורום נועד למידע כללי בלבד. בהצלחה

05/12/2015 | 23:31 | מאת: אמיר

המידע שמסרתי זה המידע שיש לי ונמסר לי בסיכום אישפוז לא מופיע לי נתונים כמו גודל לי נמסר שמדובר בגידול שפיר שצריך לנתח ולאחר מכן סיכוי ההחלמה מאוד גבוהים מעל 99 אחוז מעולם לא נמצא לי דימום במערכת העיכול מלבד הפעם כולל בידקת גסטרוסקופיה לפני 5 חודשים ללא ממצאים פתלוגיים ממצאי הפתלוגיה: תאור מיקרוסקופי: מספר פיסות בג' בנפח כולל 0.3 סמ"ק תאור מיקרוסקופי ואבחנה: fragments of tissue'composed of uniform spindele cells'some with cytoplasmic vauoles'no seen atypia. fibrinopurulent exudates also present m/p from mucosal ulcer. ihc:cd 117 positive s-100'msa and cd34 are negative. the findings may be compatible with gastrointstinal stromal tumor. ביום ב מבצע בדיקת MRI

07/12/2015 | 17:10 | מאת: ד"ר עופר פורים

אכן פתולוגיה מכוונת לגיסט יש להמשיך בירור

מנהל פורום גיסט – GIST