חומצה פולית נמוכה מאוד

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

11/10/2018 | 21:00 | מאת: טלי

שלום רב, בני בן 17 בריא בד"כ. בבדיקת דם נמצא שרמת החומצה הפולית שלו היא 1.9. הטווח התקין מעל 5.4. נמוך בין 3.4 ל 5.4. עשינו בדיקות דם ושתן כוללות שכללו ספירת דם, רמות ברזל מאגרי ברזל, ויטמינים, אנזימי כבד, קריאנין, בדיקה מיוחדת ללבלב ועוד. הכל היה תקין. בדיקת הצליאק יצאה שלילית. בני עשה אולטראסאונד בטן תחתונה ועליונה שהיה תקין. עשינו את הבדיקות בעקבות וירוס בטן. הוא לקח אוגמנטין שלא עזרה. הוא התחיל לקחת אומפרדקס שעזר מאוד. מה הסיבה לרמה כל כך נמוכה של חומצה פולית? בני אוכל תקין ובמשקל תקין. האם זה יכול חס וחלילה להעיד על מחלות קשות? האם במקרה כזה לא היו רואים עוד חוסרים? זה יכול להיות קשור לגיל ההתבגרות? אילו בדיקות יש לעשות? קניתי ונתתי לו חומצה פולית 5 מ"ג כדי לתת לו מדי יום. יש צורך בעוד תוסף? עד כמה זה מלחיץ? תודה רבה!

16/10/2018 | 11:28 | מאת: ד"ר אלונה זר

שלומות - זה לא הפורום המתאים (אנחנו דנים לגבי סוגיות בנושא GIST). כדאי לחפש פורום גסטרו שלא קשור לממאירויות. בברכה

מנהל פורום גיסט – GIST