פיענוח למכתב סיכום PET CT

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

16/08/2018 | 16:16 | מאת: סרגיי

רקע קליני: גידול בסיגמא, מצב לאחר כריתה ב-2015 . מטרת הבדיקה:הערכה סיסטמית לאור. CEA בבדיקת דם אחרונה 7.7. להלן הממצאים: ראש וצואר: ========== סריקת המוח בבדיקת CT PET אינה אופטימלית עקב טכניקה של רכישת חתכי CT וקליטה פיזיולוגית ניכרת של FDG בקליפת המוח . לכן במידה וקיים חשד למעורבות של המוח, יש לבצע בדיקת CT או MRI מכוון. לא הודגם היפרמטבוליזם בתחנות נודליות בצוואר. חזה: ==== ציור ריאתי: שינויים פיברוטים בפסגות של שתי ריאות . קשרית זעירה 3 מ"מ בתבנית GGO ב-RUL מתחת לרזולוציה של PET ,ראוי למעקב .תמט בלינגולה. פס תמט ב-RML . לא הודגם היפרמטבוליזם נודלי בחזה. לא הודגם תפליט פלאורלי . לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. ללא לימפאדנופתיה אקסילרית. בטן ואגן: ========= מצב לאחר כריתת סיגמא השקה נראית שמורה ללא ממצא חריג וללא קליטה פתולוגית של . FDG קליטה פתולוגית בעוצמה גבוהה: 9.5 בקשרית רקמתית בגודל כ 3.1 ס"מ בדופן הבטן בגובה המפשעה מימין -קדמית לכלי דם הגדולים . ללא אוויר או נוזל חפשי בבטן. הכבד בממדים וצפיפות תקינים,מוקד היפודנסי זעיר 4 מ"מ בסגמנט 8 . ללא קליטה פטלוגית מוקדית. טחול בגודל תקין עם קליטה תקינה. דרכי המרה התוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות. הלבלב על מרכיביו בממדים תקינים, ללא קליטה פטלוגית. אדרנלים בממדים תקינים, ללא קליטה פטלוגית. לא הודגם היפרמטבוליזם נודלי ברטרופריטונאום, אגן. הכליות במנח וגודל תקינים. קיימת האדרה תקינה ושווה משני הצדדים, ואין עדות לחסימה אורומכנית. כיס השתן במילוי חלקי, לא ניתן לדון על דופנותיו. מערכת השלד: =========== קליטה במוח עצם בגדר התקין. בחתכי סיטי מבנה גרמי שמור ללא לזיות בלאסטיות או ליטיות. מצב לאחר החלפת פרקי ירכיים דו"צ מטילים ארטיפקטים מתכתיים רבים.קליטה מוגברת סביב משתל בפרקי הירך משמאל לקורלציה קלינית- האם תהליך דלקתי ? מוקד סקלרוטי באיסכיום מימין ללא קליטה פתולוגית של FDG. ממצא דומה גם ב L3

16/08/2018 | 16:28 | מאת: ד"ר אלונה זר

סרגיי שלום, נראה שמדובר בגידול מסוג קרצינומה (לפי הCEA הגבוה). אנו עוסקים כאן בגידולים מסוג GIST - בהם הטיפול והמעקב שונים. ממליצה לפנות בכל אופן עם התושבה לאונקולוג שעוקב אחרי המקרה להמשך בירור וטיפול.

מנהל פורום גיסט – GIST