מעניין למה זה קורה

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

07/05/2015 | 13:42 | מאת: רקפת

ני בת 46- עקב mvp נוטלת דרלין 10 מ'ג שלוש פעמים ביום(האחרון לפני השינה). בעייתי יוצאת דופן: לפחות שלוש פעמים בכל לילה אני מתעוררת לפתע ומתוך שינה אני מרגישה צורך דחוף להתמתח (למתוח את הרגליים והידיים ) ובמשך שניות ההתמתחות אני מרגישה רע מאוד (כאילו עליית לחץ דם בראש ועלייה מהירה בדופק המלווה בפעימות מוקדמות). ההרגשה הזו בדרך כלל עוברת אחרי כמה שניות אבל לילה שעבר לאחר התמתחות דומה הדופק המשיך לעלות וסרב להרגע במשך כשעה שבה נטלתי SOS תוספת 20 מ'ר דרלין.הרגשתי שאני ממש עומדת לחטוף התקף לב בגלל מהירות הדופק. רק אחרי שעה נרגעתי. מעניין לציין שברגע שאני מתעוררת וחשה את הדחיפות להתמתח- אני מנסה לא לעשות זאת כדי למנוע את עליית לחץ הדם והדופק אבל אני לא יכולה להמנע מכך. מה לעשות? האם יש לך הסבר? לאיזה רופא עלי לפנות? (קרדילוג? נוירולוג? מומחה ללחץ דם? ) תודה על תשובתך

רקפת שלום, תודה רבה על שאלתך. חסרים מספר פרטים על מנת לתת לך תשובה מעמיקה כגון: מחלות רקע בכלל וסכרת בפרט, תרופות נוספות וכו. ישנן מספר הסברים לתופעה אותה את מתארת...יתכן ואת חווה אירועים של היפוגליקמיה אשר במהלך היום מוסווים ע"י חסמי הביתא אותם את נוטלת (דרלין), כמו כן יתכן ומינון הדרלין אינו תואם את לחץ הדם שלך והמינון גבוה מדי, הפרעות קצב מסוגים שונים כמו גם בעיה נוירולוגית כזו או אחרת אשר מונעת שליטה יאותה בלחץ הדם ובדופק. באופן פרקטי לשם התחלת הבירור אני מציע לעקוב אחר לחץ הדם במהלך היום (3 פעמים) ובלילה בעת התעוררות ולגשת לקרדיולוג לשם איזון תרופתי, מעקב אחר קצב לב והפרעות קצב באם ישנן. אשמח לייעץ שוב בהמשך. דן ערבות.

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב