סחרחורות כחצי שנה בלי

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

18/08/2016 | 14:19 | מאת: ליאור

שלום דר. מזה כחצי שנה סובל מסחרחורות שהתחילו באופן פתאומי . ישנם ימים טובים יותר וישנם ימים מגבילים מאוד . באוקטובר שנה שעברה עברתי בדיקות mri מקיפות (ראש גב וצוואר) שנבדקו על ידי נוירורדיולוג מומחה ונוירולוג מומחה לטרשת ונמצאו תקינות . לאחר שהחלו הסחרחורות הייתי אצל נוירולוג מומחה , מומחה לסחרחורות אאג ואפילו ניסיתי כיוון פסיכולוגי ואין מזור. אני כבן 30 ובקצב הזה אני יאבד את מקום עבודתי . אבקש המלצתך לאיזה כיוון לבדוק . את הסחרחורות קשה לתאר , כמו כבדות בראש ולפעמים נראה שאני עומד ליפול או הולך על ספוג , מלוות בטשטוש קל בראיה קראתי באינטרנט על בעית סחרחורות שנקראת pppd שמאוד מתאימה לתיאורים שלי האם מוכר לך ? לעצתך המלומדת אודה .

שלום ליאור תיאורך אינו מתאים ל BPPV- מתובר בארועים של סחרחורת שבה הינך רואה תנועה- סביבה חיצונית מסתובבת בציר אנכי או אופקי ולא תחושת כבדות בראש, קיים מבחן דיקס הול פייק לזיהוי תופעה זו לעיתים לאחר זיהום ויראלי מופיעים סמנים ממושכים של תחושת כבדות בראש- ניתן לבדוק פאנל וירולוגי נרחב אצל רופא המשפחה. אפשרות נוספת לשלול פגיעה במערכת העצבים המרכזית הינה פוטנציאלים מעוררים בייחוד בדיקת BERA האם בוצע ניקור מותני לשלול מחלה זיהומית או דלקתית? לבסוף אם כל הבדיקות נמצאו בטווח התקין ניתן לנסות טיפול במסאג' רפואי לעיתים עוזר במקרים אלו

18/08/2016 | 16:12 | מאת: ליאור

הייתי לפני כחודשיים אצל שני מומחים לטרשת שביצעו בין השאר גם בדיקת דיקהולספיק.(דר קרני) עשיתי בדיקות דם מקיפות שיצאו תקינות כןלל b12 תפקודי כבד וכו  . יש לי תור לבדיקת bera . לא בוצע ניקור מותני , למה לדעתך חשוב למרות בדיקות הMRI המקיפות (ראש,צוואר,גב, בוצעו לפני 10 חודשים).. מאוד מפחד לאבד את מקום עבודתי בקצב הזה , האם ממליץ להגיע למיון עם סחרחורות שכאלה ?

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם