ממצאי בדיקת mri כולל הזרקת גדוליניום

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

21/01/2020 | 08:35 | מאת: מירי

שלום ד"ר, ממצאי mri.בסדרת flair הודגמו מוקדים היפראינטנסיים בחומר הלבן שמסביב לחדרים הלטרליים וסב קורטיקלית ד"וצ המתאים לשינויים איסכמיים כרוניים של החומר הלבן.ללא שינוי משמעותי מהבדיקה הקודמת(לפני 9 חודשים) הודגם כלי דם מעט מורחב המתפצל למספר כלי דם קטנים יותר בגרעינים הבזליים מימין. היכול להתאים ל dva.הודגם עיבוי בינוני עם פלס נוזל אויר בסינוס הספנןאידילי מימין. בולט יותר בהשוואה לבדיקה הקודמת. נא לקורלציה קלינית.יש לציין שאני במעקב ממושך בגלל כאבי ראש,הפרעה בזיכרון,כבדות ברגליים.אודה לחוות דעתך.

שלום לפי הפענוח מדובר בשינויים כתוצאה מחסימה של כלי דם קטנים יתכן וכתוצאה מכך קיימת השפעה על הזכרון לא מדובר במחלה דלקתית בברכה

24/01/2020 | 09:37 | מאת: מירי

בסיכום הממצאים רשום:מוקדים מרובים בחומר הלבן...,האם לא יתכן שזו טרשת נפוצה? בעיה בכלי הדם הקטנים במוח נחשבת למחלה?כרוכה בטיפול כלשהו? אודה לתשובתך

שלום הנגעים מכוונים למקור של מחלת כלי דם קטנים ולא מנגנון של דלקת לרוב נובע מגורמי סיכון בעיקר לחץ דם גבוה ממליץ לפנות לנוירולוג לאיזון גורמי סיכון וסקולרים ולשקול טיפול באספירין או בפלביקס במידה וטיפול זה עדין לא נלקח בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם