אוואיטיס כמשני לטרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

31/03/2019 | 01:24 | מאת: רחלי

שלום וברכה ד"ר רוזנברג. לפני כשנה חליתי בms כפי הנראה עקב סיבוך של "יומירה" מאז ההתקף הראשון לפני כשנה כשנרדמה הרגל לכמה ימים אך התעוררה מייד עם קבלת קורס ארוך של "סולימידרול" הנגעים במוח שקטים ולא פעילים אך קיימים(מעקב MRIקבוע). לצערי הרב חלתי בפאנאוויטיס גראנולטיטיס פעיל שביותר עד הזרקת אוזורדקס בשתיי העיניים. מאחר ו7 חודשי מטתרקסט לא השפיעו..הוחלף לי לסלספט והופסק לאחר שבוע עקב תופעת דיכאון קשה. כרגע על הפרק להתחיל טיפול ב"אקטמרה" . הופסקה טקפידרה בכדאי לא להפריע לשום טיפול דחוף לעיניים ואיני מקבלת כרגע כלום. האם ניתן לקבל "אקטמרה" כחולת ms? האם הטיפול ידוע ומוכח למחלת עיניים שמשנית לms? רב תודות ,רחלי!

שלום לפי מה שתארת איני בטוח שיש לך ms אלה תופעת לוואי של טיפול ממשפחת האנטי tnf alpha - יומירה , בייחוד שהיה לך התקף אחד טיפול באקטמרה מבוסס על מנגנון של אנטיil6 ולכן ניתן לקבל טיפול בו בברכה

01/04/2019 | 10:30 | מאת: רחלי

רב תודות ד"ר על התשובה. אם זהו לא ms...אז ממה הנגעים ומדוע לא חולפים אחרי שנה? ומחלת העיניים נגרמה ללא קשר לms? למרות שהתפתחה תחת תקופת היומירה?

שלום טיפול באנטיtnf alpha יכול לגרום לנגעים דהמיאלנטיבים במוח ונגעים אלו יכולים לא להעלם פגיעה זו יכולה לגרום לסימפטומים מהם סבלת בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם