נגישות
נגישות

פעימות של המצח............

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

09/11/2017 | 19:12 | מאת: אריק

שלום דר רוזנברג בשנה האחרונה יש לי תופעה מטרידה של פסיקולציות חזקות בקידמת המצח ללא רחם. אציין שבשנת 2008 איבדתי את מרבית חוש הטעם והריח. האם יש קשר בין הפעימות במצח לבין מרכז חוש הטעם והריח?? אציין גם שביצעתי mri מוח להלן מכתב הפיענוח : הבדיקה בוצעה בסדרת T1(SE+TSE) ,(T2(TSE+FLAIR+SW1) במישורים שונים ללא הזרקת גדוליניום(בגלל שיש לי כיליה מתפקדת אחת 84% תפקוד ושמאלית 16%קטנה לפי מיפוי ב-2003. התנגדתי לחומר ניגוד) בוצעה בדיקת דיפוזיה. חדרי המוח ,הציסטרנות,הפיסורות והחריצים-בגודל,צורה ומיקום תקינים. בחומר הלבן בשתי ההמיספרות של המוח הגדול נראים מוקדים בודדים בעלי אות גבוה בסדרות T2 ללא דיפוזיה מעוקבת וללא האדרה. המוקדים אינם ספציפים. הדיפוזיה לא מעוכבת . מבני קו האמצע שמורים. אין סימני דימום. מודגמים סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך-גולגולתיים. ארובות, עצמות הגולגולת ותאי מסטואיד, ללא פתולוגיה ראויה לציון. מלאות שלמה של הסינוס המקסילרי השמאלי ומלאות חלקית של הסינוס הימני. עיבוי רירית היקפית בסינוס פרונטלי השמאלי. סיכום: מעט מוקדים בהירים לא ספציפיים בחומר הלבן. פרט לכך מבני המוח בגדר הנורמה. בנוסף עברתיEMG אצל דר גלר סמיון: הולכות תקינות ,חביון גל F תקין בפרוניאל ימין, טיביאל שמאל.הולכות תקינות בסורל דו-צדדי. לסיכום:מבחן הולכה עצבית ברגליים תקין. אין עדות חשמלית לפולינוירופתיה. שאלותיי: 1)האם סריקת MRI שביצעתי יש בה משהו שיכול להסביר את הפסיקולציות החזקות במצח ואת תחושת העירפול והסבל הקוגניטיבי שאני חווה? רופא המשפחה ללא כלים ממשיים הציע לי למסך את התופעה באמצעות משחה מאלחשת למצח(כמובן שלא הסכמתי שכן אני מבקש ברור יסודי לירידה הבריאותית הזו שכללה בזמן מסויים רמה גבוהה של ארסן בשתן ורופא תעסוקתי טען שיש לבדוק הרעלה מכוונת. ) 2)האם אובדן חוש הריח הוא בלתי הפיך לאחר כ-10 שנים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הפגיעה בחוש הריח והטעם אינה קשורה באופן ישיר לפסיקולציות במצח נוכחות של פסיקולציות מצביעות על פגיעה בעצב פריפרי. בדיקת MRI מוח לרוב אינה יכולה לענות על שאלה זו אלה עם כן רואים גורם הלוחץ על עצב האחראי על תחושת הפנים- מקרה זה לא נצפה אולם מאחר ולא הוזרק חומר ניגוד אין הדגמה מיטבית של כלי דם ולא ניתן לשלול פגיעה זו. מלבד זאת בדיקת MRI מוח אינה מכוונת לבעיה ספציפית סביר להניח שאובדן חוש הריח לאחר 10 שנים הינו בלתי הפיך בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם