כאב כבדות וחולשה בגוף

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

24/07/2017 | 14:57 | מאת: שאלה

שלום, יש לי כאב וחולשה בצד שמאל של הגוף, בעיקר בנגיעה. לאחרונה גם בנגיעה באזורים בצד ימין. בשכיבה ישנה חולשה ברגל וגם יד שמאל חלשה. בנוסף, יש לי תחושה של כבדות בצד שמאל של הראש. מן תחושת לחץ וגם שם כואב בנגיעה. גם בתנועות חדות של הראש של מורגש. ממה זה יכול להיגרם? לאיזה רופא צריך לפנות ואיזה בדיקות צריך לעשות? יש לציין שעשיתי בדיקה אצל נוירולוג והוא עשה בדיקת כללית ולא אבחן דבר. האם יש צורך בנוירולוג נוסף? בצילום? תודה

שלום מאחר וסביר להניח שאני לא מכיר את הנוירולוג שבדק אותך קיים קושי לגבי המלצה להפניה לנוירולוג נוסף. יש חשיבות לבדיקת נוירולוגית, במידה והבדיקה שבוצעה שללה סימנים נוירולוגים הדבר מרגיע יש להשלים בדיקת רופא עיניים, לשלול לחץ מוגבר בראש במידה וכל הבדיקות נמצאות בטווח התקין ממליץ להשלים בדיקת CT מוח, ולתת מענה לטיפול לכאבי ראש בברכה

24/07/2017 | 17:47 | מאת: שאלה

האם בדיקת דם יכולה לעזור באבחון?

שלום קרוב לוודאי שלא מהקשרים הבודדים באנשים מעל גיל 70 מומלץ לקחת שקיעת דם לשלול מחלה דלקתית הנקראת טמפורל ארטריטיס מלבד זאת לא קיימות אינדיקציות רבות לבדיקת דם בברכה

25/07/2017 | 10:22 | מאת: המשך שאלה

שאלה אחרונה ברשותך. הנוירולוג ערך בדיקה בסיסית ואמר שייתכן שהבעיות נובעות מעמוד שדרה צווארי ושיש לבדוק בבדיקות דם את השרירים כאפשרות למקור הבעיה. האם ייתכן שכל האמור נובע בכלל מבעיות בגב? למרות התחושה הזו בראש ושהגב עצמו לא כואב בשוטף. (ידוע על עקמת קלה שבכלל למיטב ידיעתי בגב התחתון). גילי הוא פחות מ30. תודה רבה על ההיענות.

שלום הפרעה בחוט שדרה צווארי בהחלט יכולות להקרין ולגרום לכאבים ואף לחולשה באחד הצדדים של הגוף לרוב בעיה בשרירים, אינה גורמת רק לבעיה בצד אחד של הגוף ולכן נראה שזה לא המקרה במידה והוא אכן מתרשם מבעיה צווארית ניתן לבצע CT עמוד שדרה צווארי ובהתאם לממצאים ניתן להתקדם לבדיקת MRI , במקביל ניתן לבצע בדיקה של פוטנציאלים מעוררים- MEP/SEP הבודק שילוב של פגיעה במערכת פריפרית ומרכזית, וכך ניתן להתכוון למקור הבעיה בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם