חשד ללופוס או מחלה אוטואימונית כלשהי לפי הראומטוולןג

דיון מתוך פורום  לופוס

04/03/2020 | 20:18 | מאת: שני

היי אני בת 35 סובלת מזה 4 שנים מחרדות, ועוד המון תסמיני עייפות כאבי גוף פריחות על הרגליים פצעים בלחיים בפנים, כאבי ראש קשים, ראייה שהולכת ומידרדרת, חוסר בשיווי משקל מוטוריקה עדינה מאד קשה לי, רעידות לא מוסברות בגוף ועוד... יצאו לי נוגדנים בבדיקות דם ana מנוקד חיובי 1:40 ועוד כמה בדיקות חיוביות אך המדדים הם בין 1:20-1:40...אני מרגישה שהמצב שלי מאד מידרדר במיוחד סביב הווסת החודשית. בשבוע הבא אפגד עם הראומטולוג שלי אך כאגע אני ממש אובדת עצות , בפגיש הקודמת שלנו הציע ליטול פלנקווניל אך הרופאת משפחה לא רצתה עד שלא תהיה אבחנה חד משמעית. אשמח למעט תובנות...

04/03/2020 | 20:19 | מאת: שני

Ana titer 1:40 Ana מנוקד חיובי Dna 1.0 מיטוכונדריאל חיובי 1:20 סמוט מאסל חיובי 1:20

הי התוצאות ששלחת אמנם חיוביות, אולם מרמזות דווקא על בעיה בכבד (הנוגדנים שחזרו חיוביים קשורים לבעיה אוטואימונית בכבד). לגבי החלטה על פלקווניל, זה תלוי בממצאי הבדיקה הגופנית ובבדיקות דם נוספות ובדיקות שתן. נראה לי שהכל סובל דיחוי לשבוע הבא למפגש שלך עם הראומטולוג. בהצלחה

06/03/2020 | 11:02 | מאת: שני

תודה רבה על תשובתך, אלך לרופא בשבוע הבא ונגבש תכנית כלשהי..שבת שלום.

06/03/2020 | 14:30 | מאת: שני

שאלה נוספת ברשותך...אם שאר הבדיקות אשר קשורות לכבד כמו תפקודי כבד , הפטטיס a b c הכל יוצא תקין זה לא אומר שום דבר? הכוונה שבשביל להיסגר כל מחלה כזו בכבד צריך רק את מה שיצא חיובי? סורי אם אני לא מובנת אני מעט לחוצה האמת.

מנהלי פורום לופוס