תוצאות בדיקות דם ...

דיון מתוך פורום  לופוס

25/04/2024 | 11:22 | מאת: אני

שלום ד"ר, אני כבר 3 שנים במעקב אצל ראומטולוג, בשל אנא חיובי, אנטי רו גבולי וחלבון c3 מעט נמוך. מטופלת ב פלקווניל. לפני מספר חודשים עברתי למכבי מכללית ובבדיקות דם שעשיתי אנא יצא שלילי ואנטי רו שלילי. C3 יצא 80 כשהמינימום הוא 85. שזה די דומה למה שיוצא לי בדרכ. האם יש הבדלים משמעותיים במעבדות של הקופות? איך פתאום האנא והאנטי רו יצאו שליליים? תודה

אהלן, לצערי אכן יש הבדלים בין המעבדות. כולן כמובן עובדות לפי תקנים מסודרים אבל לא באותם מכשירים וכנראה מכאן ההבדלים. מלבד זה, לא תמיד ANA חיובי כשעוקבים במשך השנים, לפעמים יותר גבוה, לפעמים יותר נמוך ולפעמים שלילי. צריך להבין שההחלטות הטיפוליות לא נקבעות רק על סמך בדיקת דם אחת אלא מכלול של בדיקות שונות וקליניקה.

30/04/2024 | 20:02 | מאת: אני

תודה על המענה. שמתי לב שהם בודקים מספר רב של נוגדנים יחד עם האנא. ביקשתי לעשות מספר נוגדנים בנפרד כמו SSA, ssb, sm rnf, scl70, centromr Ab. כל התוצאות יצאו תקינות. האם כשהנוגדנים נבדקים בנפרד התוצאה אמינה יותר? תודה רבה

מנהלי פורום לופוס