Dna ab conf בדיקות ושאלות

דיון מתוך פורום  לופוס

01/05/2024 | 00:23 | מאת: לנה

שלום דוקטור הבדיקה DNA ab conf pos 1:20 ו DNA (ds) ab 5.0 כל השער ANA Titer ANA patter negativ מה זה אומר בבקשה תודה.

כחלק מברור מחלות אוטואימוניות שונות, נעשית מדידת נוגדנים כנגד מרכיבי הגרעין (ANA) וכן תת-סוגים של נוגדני ANA כוללים anti-ds-DNA בדיקה זו יכולה להתבצע או על ידי בחינה מיקרוסקופית של הופעת צביעה של מרכיבי הגרעין, או בשיטת ELISA כמותית יותר באופייה לפי התוצאות שרשמת, בדיקת ANA שלילית בשיטה אמינה של צביעה, בדיקה אנטי DNA דווקא חיובית- גבולית- בשיטת צביעה ושלילית בשיטה הכמותית (ELISA). באמת מבלבל.. צריך לזכור שאבחנה של מחלה דלקתית אוטואימונית מבוססת על מכלול פרמטרים, כולל מעבדה וקליניקה, וANA או אנטי DNA הם רק חלק קטן מהאבחון. כך שלסיכומו של דבר מציע מעקב ראומטולוגי ולחזור על הבדיקה בהמשך.

01/05/2024 | 09:41 | מאת: לנה

תודה רבה על התשובה, הסיבה ששלחו אותי לבדיקה, הייתה לי פריחה בידיים ורגליים כמה ימים, שאברה בעזרת אנטיהיסתמינים, וכאבים במפרקים שנמשך יום אחד אחרי כדור זה אבר, ללא חום

מנהלי פורום לופוס