רעידות, הפרעות בתנועה ובדיבור

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

23/10/2015 | 08:31 | מאת: נחמה

שלום רב,  אני בת 33 ברקע ראומטויד ארטריטיס מטופל במטוטרקסט בזריקות, אדנומטריומה, מגרנות כבר מעל 18 שנה.  בספטמבר לפתע באמצע היום החלה יד ימין שלי לרעוד כמעט ללא הפסקה לאחר מס' ימים נוספו לי בעיות בדיבור בין אם גמגום ובין אם אובדן קול פתאומי שיכול לנוע בין חצי שעה ל 45 דק,לאחר מס ימים נוספים הצטרפה יד שמאל לרעידות וכך לאט לאט כל הגוף. יש לציין כי עד היום היו לי מספר התקפים שבהם כמעט ואיבדתי הכרה. בשבועיים האחרונים לפתע רגל אחת יכולה לא לזוז למרות כל מאמצי או שרירי הפנים מתאבנים. יש לציין שכיום הרעידות ביד ימין נשארים כמעט כל הזמן, הדיבור בעייתי מספר פעמים ביום אך לפחות פעמיים ביום יש לי אירועים שכמעט כוללים את כל המרכיבים שציינתי. שבוע לאחר שהכל התחיל פניתי לנוירולוג אשר הפנה אותי ל EEG שלא מצאו בו יותר מדי למרות שהודגמו ארטיפקטים מרובים בעת איוורור יתר. אתמול קיבלתי את תוצאות ה MRI שנעשה בהרדמה עם חומר ניגוד ורציתי לדעת את משמעותם ולאיזה רופא לפנות שיוכל לטפל בצורה המיטבית (נוירולוג, נוירוכירוג, כלי דם).  להלן תוצאות בדיקת ה MRI:  הבדיקה בוצעה בסדרות SWI, FLAIR, T2,T1 דיפוזיה, ולאחר הזרקת ח.נ. בנוסף בוצעו רצפים מכוונים להיפוקומפי. ארטיפקטים עקב תזוזות במספר רצפים.  מבנה קו אמצע שמור כולל קורפוס קלוזום, היפופיזה, וכיאזמה אופטית.  חדרי המוח וחלליו תקינים בגודל ובמיקום. קיימת הדגשה מינימלית עם התרבעות קלה של הקרניים הפרונטליות וכן אסימטריה מינמלית בין החדרים הלטרלים (השמאלי רחב מהימני). ללא סימני לחץ, ללא סטיית קו אמצע.  שינויים עדינים בלתי ספציפיים של הגברת אות FLAIR T2 בחומר הלבן הפריונטריקולרי והעמוק בהיקף אחורי של החדרים הלטרלים. ללא עדות לדמם מוחי או הפרעה רסטיקטיבית. לא נצפית האדרה פתולוגית.  היפוקמופי סימטרים באות ובמבנה.  ציסטה זעירה CHROIDAL FISSURE מימין.  הדגשה קלה של חללים פריווסקולרים באיזור כלי דם לנטיקולוסטריאטלים דו"צ.  מדיאליזציה מעטה עם הרחבה פוסיפורמית קלה של ICA הקוורנוזים דו"צ יתכן וריאנט תקין לקורולציה קלינית ושקילת מעקב.  ורמיס, צרבלום וגזע מוח בטווח תקין, קיימת התבלטות אינפריורית קלה של הטונסילים הצרבלרים מתחת לגובה פורמן מגנום ללא הצפפה משמעותית של המבנים הנוירלים בגובה מעבר קרניוצרביקלי.  לסיכןם  שינויי אות עדינים ובלתי ספציפיים מודגמים בחומר הלבן בהיקף אחורי של החדרים הלטרליים לשקילת בדיקת מעקב.  ממצאים נוספים כמפורט בגוף התשובה..

נחמה שלום פורום זה נועד לספק מידע בנושא מחלת פרקינסון ואין באפשרותנו לתת עצות לבירור או טיפול פרטני (למקרה ספציפי). לשם כך עלייך לפנות לבדיקה ויעוץ אצל נוירולוג

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד