נגישות
נגישות

פרפור פרוזדורים אצל בן 89

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

26/07/2015 | 16:51 | מאת: דנה

שלום רב , אבא שלי בן 89 , עקב דלקת בכיס המרה , עבר לפני כשלושה שבועות תהליך פולשני של הוצאת אבן מדרכי המרה ERSP- שכלל תשתוש חזק . באותו יום , שעות לאחר התהליך הנ"ל במהלך האשפוז הובחן דופק מהיר ולאחר שחיברו אותו למוניטור הובחן שמדובר בפרפור פרוזדורים . קיבל פרוקור וקומדין ולאחר כ- 30 שעות הדופק חזר להיות סדיר. היום ממשיך עם הטיפול נוטל פרוקור וקומדין 2.5 מ"ג ונמצא עדין במעקב של פעם בשבוע בנוגע למינון הקומדין . אשמח אם ניתן לענות לשאלות הבאות : 1. אבא לא סובל מבעיות לב ובבדיקות שביצע לפני מספר חודשים (כולל ניטור לחץ דם 24 שעות שכללו גם דופק - הבדיקות בוצעו עקב סחרחורת ) הדופק היה תקין . בבדיקות EKG שביצע בשנה אחרונה מספר פעמים לא הובחנה בעיה של אריטמיה ולכן איך ניתן לדעת אם במקרה הנוכחי הפרפור לא קשור לתהליך שהוא עבר ז"א זה משהו נקודתי ולא משהו כרוני . מפריע לי שאולי הוא לוקח תרופות יחסית קשות, ללא סיבה . איך ניתן לדעת את התשובה לשאלה שלי ? תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה, ידוע עד פרפור עליות יכול להופיע לאחר פרוצדורות פולשניות. למשל לאחר ניתוח בטן בערך 4% מהחולה מפתחים פרפור עליות. עד כמה בן אדם מבוגר יותר סיכוי לפרפור הוא גבוה יותר. אני חושב שאירוע של פרפרור אצל אביך שייך לפרוצדורה שהוא עבר.צריך לעקוב ארחי הדופק. קרוב לוודאי פרפור לא יחזור יותר. אם תוך 3-6 חודשים לא היו אירועים של דופק מהיר ולא סדיר תשקלו יחד עם רופא משפחה להפסיק טיפול בפרוקור וקומדין. הייתי משאיר 2.5 מ"ג קרדילוק ליתר בטחון לעוד תקופה מסויימת. בהצלחה. ויקטור רובצ'בסקי

30/07/2015 | 13:32 | מאת: דנה

תודה על התדגובה המהירה , עוד שאלה ברשותך . איך נידע אם אין לו בעיה בדופק אם הוא לוקח תרופות שמסדרות את הבעיה ? האם כדאי להפסיק לתקופה את הטיפול ולבצע מעקב ? תודה רבה

30/07/2015 | 13:32 | מאת: דנה

תודה על התדגובה המהירה , עוד שאלה ברשותך . איך נידע אם אין לו בעיה בדופק אם הוא לוקח תרופות שמסדרות את הבעיה ? האם כדאי להפסיק לתקופה את הטיפול ולבצע מעקב ? תודה רבה

מנהל פורום פרפור פרוזדורים